Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pro-biciclism

Protest inedit al unui consilier local sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, în mijlocul sălii, a fost parcată o bicicletă, care a stat acolo pe durata celor trei ore de discuţii, atât din motive practice, cât şi ca un gest de protest.

Bicicleta îi aparţine unui consilier local sucevean, Daniel Prorociuc, care a ales această modalitate de protest paşnic pentru a atrage atenţia asupra unui aspect cam neglijat de autoritățile sucevene – încurajarea ciclismului.

„Municipiul Suceava, deşi participă la un proiect internaţional de promovare a transportului ecologic, mai exact a autobuzelor electrice, nu încurajează suficient o altă modalitate de transport ecologic – bicicleta”, a spus Daniel Prorociuc, care este cel mai tânăr membru al deliberativului sucevean.

În vreme ce toţi ceilalți aleşi locali au venit cu automobilul la şedinţa de Consiliu Local, Daniel Prororiuc a venit cu bicicleta.

„Am vrut să observ şi cum reacționează sucevenii faţă de biciclişti şi faţă de pistele de bicicletă trasate în municipiu. Din Centru până la primărie a trebuit să claxonez vreo zece oameni care nu înţelegeau că acolo, pe marginea trotuarului, este pistă pentru biciclişti. Ar fi necesară o informare mai bună a cetăţenilor asupra rolului acestor piste de biciclete”, consideră tânărul consilier local.

Odată ajuns la sediul Primăriei Suceava, acesta  s-a lovit de o altă problemă.

„Vrând să parchez bicicleta într-un loc din faţa primăriei, mi-am dat seama că principala instituție a oraşului nu are parcare pentru biciclete. Este oarecum ilar să promovezi Suceava ca un oraş verde, cu transport ecologic, dar să nu ai unde lăsa bicicleta când mergi în oraş. Ar fi necesare astfel de locuri special amenajate nu numai la primărie, ci la toate instituțiile care au un grad mare de contact cu publicul”, a adăugat Daniel Prorociuc, care a trebuit să care bicicleta în braţe până la etajul 5, pentru a se asigura că aceasta nu-i dispare.

Tocmai de aceea, el speră ca autoritățile sucevene să se sesizeze asupra acestui neajuns şi să amplaseze rasteluri speciale pentru „parcarea” bicicletelor, pe cât posibil în locuri vizibile, supravegheate de un personal de pază ori de cameră video, astfel încât să existe cât de cât o protecţie a acestora.

Singura instituție din Suceava care este dotată cu loc special pentru biciclete este Direcţia Silvică Suceava, unde o parte din angajaţi sau chiar şi din conducerea instituţiei folosesc acest mijloc de transport ecologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest inedit al unui consilier local sucevean.
 Vizualizări articol: 3545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Protest inedit al unui consilier local sucevean5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei