Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

Falimentul Termica va creşte rata şomajului cu 5%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii suceveni de la Termica, din cadrul sindicatelor  „Prometeu” şi „Liber independent”, au anunţat că agreează planul de reorganizare propus de Unicom Holding, cel mai mare creditor al firmei de termoficare.

Printr-un comunicat de presă comun, liderii sindicaliştilor, Iordănel Secrieru şi Doru Mireuţă, consideră că planul Unicom, care prevede continuarea activităţii Termica şi păstrarea locurilor de muncă, este benefic partenerilor societăţii, bugetului local şi chiar economiei judeţului.

„Raportat lanumărul de 5.354 de şomeri existenţi în Suceava şi în localităţile arondate, concedierea unui număr de 276 de salariaţi, ca urmare a deschiderii procedurii de faliment, va reprezenta, în afara dramei din vieţile acestora, o creştere a ratei şomajului cu 5%”, se afirmă în comunicatul de presă al celor două sindicate.

Sindicaliştii din termoficare subliniază că nu se află la prima confruntare cu  asemenea măsuri radicale, după ce, în urma aplicării Strategiei privind dezvoltarea şi eficientizarea Termica, aprobată în 2010 de AGA şi Consiliul Local, au fost desfiinţate 208 locuri de muncă, iar salariaţii în cauză au fost disponibilizaţi colectiv. La fel, în 2013, în baza Planului de disponibilizare aprobat de deliberativul municipal  sucevean,  victime ale concedierii colective au căzut încă 295 de angajaţi ai societăţii de pe malul râului Suceava. 

„Astfel, este mai mult decât evidentă politica acționariatului societății Termica, din 2010 şi până în prezent, axată pe intenţia de a desfiinţa această societate, acum prin propunerea de deschidere a falimentului, în lipsa unor soluţii practice care să remedieze dezechilibrul creat prin astfel de măsuri. Falimentul Termica este ţinta reală a Primăriei Suceava”, afirmă liderii de sindicat Iordănel Secrieru şi Doru Mireuţă.

Aceştia au precizat că se fac tot felul de demersuri de contestare a Planului de reorganizare a Termica propus de creditorul majoritar Unicom Holding şi aprobat de Adunarea Creditorilor, din data de 5 mai 2014.

„Apreciem că planul Unicom {…} este unul viabil şi favorabil atât nouă, salariaţilor, prin garantarea locurilor de muncă şi a primirii salariilor restante, cât şi debitoarei, care îşi continuă astfel activitatea, dar mai ales creditorilor, care îşi acoperă creanţele înscrise în tabelul definitiv, cât şi restanţele curente, într-un termen de timp rezonabil”,  se mai afirmă în comunicatul celor două sindicate de la Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falimentul Termica va creşte rata şomajului cu 5%.
 Vizualizări articol: 2361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Falimentul Termica va creşte rata şomajului cu 5%5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COLAPS! Amnistie fiscala, sau greva fiscala! trimis de
( 1 iun 2014, 13:12:18
Primaria e datoare cu 100 milioane de lei fata de Termica. Ca valoare e de 5 ori mai mare decat a populatiei. Acum se fac presiuni pe populatie ca si cum primarul a uitat ca a facut ABUZ IN SERVICIU, rostogolind datoriile. In mod normal prefectul Sinescu ar fi trebuit sa sesizeze organele in drept asa cum a facut si cu alti primari. Timpul trece, iar toamna nu-i departe, probabil ca acum sucevenii isi cioplesc maciucile si la iarna le aplica local. Restul sunt povesti cu Unicomul, studiul pretului la carbune a fost pana in comisia SRI din parlament si a intrat bine frumusel intr-un sertar cu lacat. Plangaciosii astia nu i-au plans deloc pe aia care au plecat. Acum sunt ejectati si ei de un sistem abject. In Termica se pot face multe treburi utile pentru orasul asta. De exemplu primaria ar putut cumpara pentru oras toata energia, in jurul a 80 de MW, iar factura ar fi fost la jumatate pentru populatie. Se sunteaza gasca de baieti destepti + transportul, ramanand numai distributia. Singura gaura neagra e termoficarea, propietar fiind primaria si care acum joaca leapsa cu licitatorii.
1.1  RE: COLAPS! Amnistie fiscala, sau greva fiscala! trimis de
( 1 iun 2014, 13:20:56
80 MWH, scuze.
2.   Cum adica - Falimentul Termica ?! trimis de
( 1 iun 2014, 15:50:39
In situtia aceasta, se vede de ce nu mai reusim sa evoluam ca popor. Se bate pasul pe loc, nu mai suntem in stare sa continuam ce au facut cei dinainte, preferind falimentarea si distrugerea a tot ce au facut predecesorii. Se poate ca dupa atitea investitii in puncte termice, tevi noi, schimbarea lor si o centrala noua pe gaz sa se renunte la tot ce s-a construit?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei