Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

AJOFM

Sute de suceveni dornici să îşi găsească un serviciu au participat la bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de suceveni de toate vârstele dornici să îşi găsească un serviciu s-au prezentat, vineri, la Bursa locurilor de muncă, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Participanţii au purtat discuţii cu recrutorii, au lăsat date de contact şi CV-uri, cu speranţa că în următoarele zile vor fi contactaţi de către angajatori în vederea unui interviu. În număr mare au participat suceveni trecuţi de 40 de ani, mulţi dintre aceştia declarându-se dezamăgiţi de cerinţele recrutorilor în ceea ce priveşte vârsta candidaților. De partea cealaltă, deşi tineri, proaspăt absolvenţii tobă de carte, dar cu zero experienţă, au plecat cu un gust amar de la eveniment, oferta ce i-a avut drept ţintă fiind foarte subţire.

La nivelul municipiului Suceava, oferta bursei a înregistrat circa 250 de posturi disponibile, sectorul serviciilor, al construcţiilor, comerţului şi de alimentaţie publică fiind cel mai bine reprezentate.

Bursa a avut loc şi în Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, 42 de persoane din judeţ fiind angajate pe loc. Potrivit unei evidenţe a AJOFM, 1.751 de suceveni au venit la cele patru burse, cei mai mulţi în Suceava (862).

 

Tineri tobă de carte, dar fără căutare pe piaţa muncii

Celor cu studii superioare târgul de vineri nu le-a dat mari speranţe în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă. În municipiul Suceava, doar 18 locuri de muncă au fost puse la bătaie pentru şomerii cu diplomă (programator, inginer, economist, consultant financiar, specialist în domeniul securităţii muncii).

Gabriela Maidaniuc a venit cu două prietene la bursa de vineri, toate absolvente ale Facultăţii de Inginerie Alimentară, promoţia 2013.

„De când am terminat facultatea încercăm să ne găsim de muncă. E destul de greu de găsit în domeniu, locurile sunt ocupate deja, iar societăţile ne solicită experienţă”, a spus tânăra.

Mirela Adomnicăi, director al AJOFM Suceava, a declarat că, în urma organizării bursei locurilor de muncă pentru proaspeţii absolvenţi, din luna martie, din cei 121 de tineri din grupul ţintă, 23 au fost angajaţi, aceasta fiind şi o justificare a faptului că plaja de joburi pentru absolvenţii de studii superioare de la bursa de ieri a fost extrem de mică.

 

„Salariu oricât, doar de muncă să fie”

Dacă tinerii absolvenţi nu s-au arătat mulţumiţi de oferta târgului, persoanele trecute de 40 de ani au ochit oferte care să li se potrivească, însă s-au lovit de cerinţele recrutorilor în ceea ce priveşte vârsta candidaţilor.

Stejărel Reuţ are 46 de ani şi spune că a venit la Bursa locurilor de muncă fără prea mari pretenţii.

„Unde o fi, doar să fie de muncă”, spune bărbatul care s-a arătat dispus să se reprofileze, dacă aceasta reprezintă singura modalitate de a intra în câmpul muncii. „Suntem în şomaj, timpul trece şi rămânem fără venit, fără ajutor. E foarte greu de găsit în Suceava loc de muncă. Mă gândesc să fac nişte cursuri, să învăţ altceva. Angajatorii vor persoane tinere şi nu prea se uită la noi”, a mai declarat acesta.

Într-o situaţie similară este şi Vasile, şofer de meserie, care la 57 de ani a intrat în şomaj. „Sunt şofer de meserie. Am lucrat 37 de ani la o societate, dar a dat faliment. Am 57 de ani şi e mai greu. Am să văd unde se mai deschid şantiere în construcţii şi caut acolo”, a spus Vasile.

Din noiembrie şomeră, Maria Boicu a declarat: „Nu sunt prea tânără, dar nici la vârsta pensionării şi e greu de găsit. Salariul contează mai puţin, contează să avem un loc de muncă”.

 

Furnizori privaţi de formare profesională

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Suceava, noutatea de la această bursă o reprezintă participarea furnizorilor privaţi de formare profesională.

„Am constatat că ofertele de locuri de muncă sunt din ce în ce mai aplecate către o strictă calificare. Având în vedere că autorizările de formare profesională ale agenţiei noastre sunt limitate, am apelat la furnizori privaţi de formare profesională, care acoperă o mai mare diversitate de calificări”, a menţionat Mirela Adomnicăi, director al AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni dornici să îşi găsească un serviciu au participat la bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 3379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Sute de suceveni dornici să îşi găsească un serviciu au participat la bursa locurilor de muncă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Macarale,macarale... trimis de
(26 apr 2014, 22:45:15
Cea mai mare prosteală care poate exista.Dați-vă cu sania dragi angajatori,prima dată aliniați cât de cât salariile ca în UE apoi faceți bursa lui pește prăjit.Vreți proști să vă lucreze degeaba ? Cântați pe la alte mese !Ar trebui să vă fie rușine că vă prezentați la astfel de burse să vă bateți joc de oameni.Ceea ce l-a ruinat pe românul de rând a fost dorința de îmbogățire peste noapte a parvenitului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei