Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


„'Ete, d-aia!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Istoria arbitrajelor anapoda începe acum aproape o jumătate de secol, adică de la finala World Cup din 1966. Atunci, un tuşier rus, pe nume Bahramov, a semnalizat gol la o minge, dacă nu mă înşală memoria, şutată în transversală de Geoff Hurst, de unde a căzut în faţa liniei porţii sau pe ea, dar în nici un caz dincolo, astfel încât să fie gol. A fost, totuşi, datorită lui Bahramov, singura fiinţă de pe Terra care a văzut altceva decât toţi ceilalţi. Mai surprinşi decât păgubiţii, nemţii, au fost înşişi beneficiarii, englezii, care s-au trezit cu acest cadou care le-a adus titlul mondial. Fapta s-a produs în prelungiri, la scorul de 1-1! Iar asta o face încă mai condamnabilă, fiind greu de presupus că rusălăul a fost doar chior, şi nu cumpărat. Nu discut aici despre mânărelile la care se dedau arbitrii din toată lumea, în campionatele naţionale (exceptându-i, totuşi, pe englezi şi pe nemţi, deşi e greu de crezut că există locuri fără „trânte”; mai plauzibil e că poate nu am văzut eu meciurile suspecte), nici despre tradiţionalele 5% acordate gazdelor în aprecierea fazelor litigioase, ci despre fotbalul la cel mai înalt nivel, indiferent că e vorba despre echipe naţionale sau cluburi. Vă mai amintiţi poate de arbitrul paraguayan care a distrus un meci şi-o ţară-ntreagă la Mondialul din 2002. Ori de cel care a dus-o pe Franţa la World Cup, ultima ediţie, cea din Africa de Sud, după ce în prelungirile barajului cu Irlanda Thierry Henry a luat cu mâna (!) mingea deja ieşită în aut de poartă (!!), şi-a potrivit-o şi de aici a ieşit golul calificării. Numai naivii rău ar putea crede că n-a fost nici o legătură între asta şi funcţia lui Michel Platini.

Alaltăieri noapte, într-o semifinală de Europa League, Sevilla a deschis scorul în urma unui ofsaid mare, curat, vizibil de pe Marte. Nu însă şi de la tuşă sau măcar de la linia de fund, unde se afla, la vreo 5 metri distanţă de locul faptei, unul din paraziţii ăştia mai noi, numiţi „arbitri adiţionali”. Dacă punem la socoteală cele 5% în favoarea gazdelor şi înmulţim cu 5 (numărul arbitrilor), iese cam 25%, dacă nu chiar 30%, că mai e şi ăla de plimbă tabeluţa cu leduri. Iar dacă vă întrebaţi de ce nu se introduce un hawkeye, ca la tenis, pentru fazele cu probleme, Platini cred că v-ar răspunde: „'Ete, d-aia!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „'Ete, d-aia!”.
 Vizualizări articol: 3542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„'Ete, d-aia!”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei