Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O nouă percheziţie

Noi fragmente osoase, găsite la Rădăuţi în cazul celor trei surori dispărute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La aproape o săptămână şi jumătate după ce-au venit pentru prima oară la Rădăuţi, în curtea unde îşi are atelierul auto principalul suspect, Vasile Lavric (56 de ani), şi au găsit, îngropate într-un garaj, mai multe fragmente osoase, criminaliştii de la Bucureşti s-au întors vineri la aceeaşi adresă, punându-se din nou pe săpat, de data aceasta prin mai toată gospodăria, sperând să găsească şi alte probe în cazul celor trei surori dispărute.

După mai multe ore în care au scos zeci de roabe de pământ şi deşeuri, surse judiciare au mărturisit că au fost găsite mai multe fragmente osoase, de data aceasta îngropate în grădina din spatele gospodăriei.

Între timp, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au confirmat oficial, dar nici infirmat, informaţia apărută în mass-media potrivit căreia primele fragmente osoase nu ar fi umane, ci de provenienţă animală.

Cert e că anchetatorii s-au întors la Rădăuţi, în căutarea unor noi probe care să-l lege pe Vasile Lavric de dispariţia celor trei surori şi să le confirme criminaliştilor bănuiala pe care o au asupra rădăuţeanului: că le-a omorât şi îngropat pe cele trei femei.

 

Au săpat şi în veranda casei părinţilor lui Vasile Lavric

La ora 7.00, mama lui Vasile Lavric s-a trezit din nou cu mascaţii poliţiei la poartă. I s-a arătat un mandat de percheziţie, iar apoi curtea i s-a umplut de poliţişti, coordonaţi de către un procuror criminalist de la Parchetul General.

Au început să sape în veranda casei părinţilor lui Lavric, acolo unde există un beci înfundat.

„Acolo, când ne-am mutat, am vrut să făcem oleacă de beci, dar a venit apa şi a astupat înapoi”, mărturisea mama lui Vasile Lavric, o bătrână de 75 de ani. Sprijinită într-un baston, septuagenara privea la muncitorii care cărau cu roaba pământul şi deşeurile rezultate în urma săpăturilor la o movilă adunată în curte, pe care doi criminalişti o analizau cu atenţie. Bătrâna e convinsă că fiul ei nu este vinovat şi că rudele fetelor dispărute ştiu foarte bine unde sunt: „Este o vorbă, unde dă un prost o piatră, trebuie zece cuminţi să o scoată”, oftează femeia privind spre armata de poliţişti care i-au întors curtea pe dos.

Spre prânz,  anchetatorii s-au mutat în grădina din spatele gospodăriei, unde au săpat în mai multe locuri, fiind chemați la un moment dat muncitori cu un pichamăr dar şi angajaţi de la pompieri cu o motopompă.

La un moment dat, pe o măsuţă din curte, criminaliştii au adunat mai multe fragmente  osoase pe care le-au găsit în urma săpăturilor şi le-au ridicat pentru expertizare antropologică.

 

„Să le dea de unde sunt, aşa moarte, să le pot îngropa, să le pun în rând cu morţii”

În cealaltă parte de casă, Cornelia Iordache, mama surorilor dispărute, convinsă că fetele ei au fost ucise de Vasile Lavric şi îngropate, spera ca anchetatorii de la Bucureşti să le găsească rămăşiţele.

Cu vocea gâtuită de durere, Cornelia Iordache vorbea de declaraţia lui Lavric, cum că fetele ei ar fi plecate în Italia: „Dacă el crede asta, să se ducă să le aducă, că eu îi plătesc drumul şi toate. Mă împrumut şi plătesc. Sau să le dea de unde sunt, aşa moarte, să le pot îngropa, să le pun în rând cu morții”. 

Femeia şi-a amintit că în urmă cu mai mulţi ani chiar tatăl lui Vasile Lavric i-ar fi mărturisit unei surori de-a ei că fetele sunt îngropate în beci: „O arătat cu mâna la sora mea. <Ascultă ce-ţi spun, toate trei sunt aicea>. Să caute, că taică-su nu a vorbit degeaba”.

 

„Uite, bă, copiii la criminalul ăla, bă, unde aţi omorât-o, unde le-aţi îngropat?”

La poarta părinţilor lui Vasile Lavric a apărut şi femeia cu care mecanicul auto trăieşte de aproape opt ani, după dispariția celei de-a treia fete a familiei Iordache, şi cu care are un copil.

Femeia susţine în continuare că dispărutele sunt în Italia: „Cineva le-a văzut. Vom plăti detectivi, vom gira cu casa, vom împrumuta bani de la bancă şi trimitem detectivi în Italia să le aducem”.

Concubina mecanicului auto mai spune că Vasile Lavric era cel care întreţinea toată familia, iar acum, de când a fost arestat, „nici nu mai am cu ce să-mi cresc copilul”.

„Copiii când au mers la şcoală, s-au întors înapoi, că strigă lumea după ei: <Uite, bă, copiii la criminalul ăla, bă, unde aţi omorât-o, unde le-aţi îngropat>”. Am fost la şcoală, la Siret, să vorbesc cu directorul”, răbufnește femeia, susţinând că nimic nu e adevărat din tot ce s-a spus şi s-a scris sau dat la televizor despre Vasile Lavric.

„O fată de-a lui Vasile, în Germania, a făcut preinfarct, ginerele, preinfarct, dar până când, domnule, stresul ăsta... ailaltă din Italia, noroc că şi-a luat pastilele de inimă. Copiii, toţi îs distruşi”, povesteşte ea de la gard, privind spre poliţiştii care mişunau prin curte.

Cât despre faptele violente de care îi este acuzat bărbatul, concubina îi sare în apărare: „Mie nu mi-a dat o palmă, dacă îmi dădea eu nu stăteam opt ani de zile cu el, dacă ridica palma asupra mea, oho, plecam, nu mai stăteam cu el”.

 

Vasile Lavric rămâne în arest. Judecătorii i-au respins contestaţia

Vasile Lavric a fost arestat marți, 15 aprilie a.c., de către Tribunalul Bucureşti, după ce anchetatorii l-au săltat de la Rădăuţi şi, după mai multe ore de audieri la Parchetul General, l-au dus în faţa judecătorilor.

L-au arestat preventiv, nu pentru dispariţia celor trei surori, ci pentru tentativă de omor. Procurorii îl acuză că în urmă cu 14 ani, în 2000, şi-ar fi lovit soţia din acea vreme, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap. Femeia a dispărut cinci ani mai târziu, pe când avea 31 de ani. La câteva luni distanţă avea să dispară şi cea de-a treia soră, Ramona (18 ani), cu care mecanicul auto avea un copil, făcut în timp ce era căsătorit cu Nicoleta.

Prima dintre surorile Iordache, Iuliana, a dispărut tocmai în 1995, la vârsta de 16 ani.

Rădăuţeanul a făcut contestaţie împotriva deciziei de arestare preventivă, iar aceasta s-a judecat ieri, la Curtea de Apel Bucureşti.

După-amiază, în jurul orei 15.00, a venit pronunțarea: Vasile Lavric rămâne în arestul  Poliţiei Capitalei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi fragmente osoase, găsite la Rădăuţi în cazul celor trei surori dispărute.
 Vizualizări articol: 7955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Noi fragmente osoase, găsite la Rădăuţi în cazul celor trei surori dispărute4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 apr 2014, 22:09:07
un criminal fara discernamant, trebuie jupit de viu sa recunoasca fapta dobitocu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei