Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adulţi la clase

Peste 200 de suceveni fără şcoală au primit „A doua şansă” pentru a învăţa carte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

205 adulţi din Suceava sunt elevi cu acte în regulă în cadrul programului „A doua şansă”, program ce se adresează celor care nu şi-au definitivat ciclul de învăţământ primar sau gimnazial şi, prin urmare, nu pot fi incluşi în programele de formare profesională şi nici nu pot fi integraţi pe piaţa muncii.

Cele peste 200 de persoane au depăşit demult vârsta gimnaziului sau a liceului, însă programul le oferă posibilitatea de a recupera o parte din educaţia de care nu au avut parte la vârsta copilăriei.

Potrivit metodologiei, „programul <A doua şansă> are drept scop sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 14 ani care nu au finalizat învăţământul gimnazial, astfel încât acestea să îşi poată completa şi finaliza educaţia de bază din cadrul învăţământului obligatoriu, precum şi pregătirea pentru obţinerea unei calificări profesionale într-un anumit domeniu”.

 

Cursuri în opt şcoli

La nivelul judeţului Suceava, cursurile se desfăşoară în opt unităţi şcolare aflate în medii considerate dezavantajate.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială Şcheia (23 de cursanţi), Şcoala Gimnazială Nr. 2 Câmpulung Moldovenesc (18 cursanţi), Şcoala Gimnazială Nr. 3 Vicovu de Sus (27),  Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus (52), Şcoala Gimnazială Nr. 3 “Mihail Sadoveanu” Fălticeni (28), Şcoala Gimnazială Gulia (23), Şcoala Gimnazială Baia (8) şi Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava (26).

În fiecare din cele opt unităţi şcolare este desemnat un cadru didactic responsabil cu derularea proiectului, profesorii luând parte la seminarii de formare pentru a lucra mai uşor cu persoanele din grupurile dezavantajate, care au abandonat şcoala şi nu au absolvit învăţământul obligatoriu.

Disciplinele de studiu în acest program sunt organizate pe module obligatorii şi opţionale, bazate pe curriculum-ul specific programului „A doua şansă”, iar conţinuturile lecţiilor sunt centrate pe interesele şi particularităţile de vârstă ale cursanţilor. Totodată, lecţiile au aplicabilitate practică imediată, folosindu-se exemple din viaţa de zi cu zi şi situaţii culese din realitate. Cursanţii (în număr de minim opt – maxim 15 într-o clasa) sunt încurajaţi să comunice atât între ei, cât şi cu profesorii.

La terminarea cursurilor, absolventul beneficiază de un certificat de absolvire. În plus, în cazul în care a promovat şi componenta de calificare profesională aferentă programului “A doua şansă” învăţământ secundar inferior, cursantul beneficiază de un Certificat de calificare profesională nivel 1 şi Portofoliul personal pentru educaţie permanentă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de suceveni fără şcoală au primit „A doua şansă” pentru a învăţa carte.
 Vizualizări articol: 2248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Peste 200 de suceveni fără şcoală au primit „A doua şansă” pentru a învăţa carte4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei