Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Focar

Elevi cu păduchi la un liceu de prestigiu din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din municipiul Suceava, unitate de prestigiu, unde învaţă şi mulţi copii de bani gata, s-au umplut de păduchi. Păduchii au creat probleme imediat după reluarea cursurilor, mai exact de miercuri, de când copiii s-au întors din vacanţa de primăvară. Cazurile de pediculoză (păduchi) în rândul elevilor au fost descoperite în timpul unui control de rutină, efectuat de medicul unităţii. Păduchii au fost depistaţi la câţiva copii de clasa a V-a, care învaţă într-o sală în care se fac cursuri atât dimineaţa, cât şi după-amiaza. Pentru limitarea numărului de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a intervenit cu măsuri speciale. „Conducerea colegiului ne-a solicitat sprijinul, după ce părinţii au încercat să-i trateze pe copii, dar fără succes, cu produse din comerţ. Noi le-am pus la dispoziţie tratamentul pentru deparazitare şi am distribuit substanţe dezinfectante. Dezinfecţia poate fi efectuată de personalul angajat al colegiului sau de o firmă specializată”, a informat ieri directorul adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

 

1.270 de elevi, în 43 de clase

Directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, Daniela Dungeanu, ne-a declarat ieri că deocamdată nu se ştie câţi copii ar fi în această situaţie, deoarece examinarea medicală a elevilor continuă. Ea nu a putut să ne precizeze nici dacă elevii depistaţi cu păduchi au fost izolaţi la domiciliu, până la finalizarea tratamentului, pentru a nu-i molipsi şi pe ceilalţi, însă a subliniat că în unitate urmează o dezinfecţie. Daniela Dungeanu este de părere că problema păduchilor nu este una stânjenitoare, având în vedere uşurinţa cu care se transmite pediculoza.

„Cazuri de pediculoză există în toate unităţile de învăţământ. Ele sunt descoperite de obicei cu ocazia triajului epidemiologic, aşa cum s-a întâmplat şi la noi. Am programat dezinfecţia pentru mâine după-amiază (n.r. sâmbătă, 26 aprilie), deoarece în cursul săptămânii se fac cursuri de dimineaţa până seara”, a adăugat directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

În judeţ, numărul cazurilor de pediculoză în rândul copiilor se menţine ridicat, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, arată evidenţele DSP Suceava. La ultimul control medical efectuat în unităţile de învăţământ, după vacanţa intersemestrială (din luna februarie), au fost depistate 97 de cazuri de pediculoză şi nouă de scabie.

La Colegiul Naţional Petru Rareş Suceava învaţă 1.270 de copii, în 43 de clase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi cu păduchi la un liceu de prestigiu din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 11324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.41/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 34 voturi
Elevi cu păduchi la un liceu de prestigiu din municipiul Suceava2.4534

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A fost odata! trimis de
(26 apr 2014, 14:26:53
Bine-zis''a fost candva'' liceu de prestigiu"'!D-na nu mai e la curent de mult timp cu schimbarile!Colegiul''Stefan'' nu mai e de f.multi ani in top,e pe locul 2,cu siguranta tot un liceu bun a fost si este!
2.   Ban la ban și păduche la păduche trimis de
(26 apr 2014, 16:17:43
Doamna învățătoare:măi Bulă tu ai păduchi!
Bulă:nu,doamnă învățătoare,am doar unul...
D-na învățătoare:dar cu restul ce e ?
Bulă:păi au venit la înmormântarea păduchelui meu.
2.1  RE: Ban la ban și păduche la păduche trimis de
(26 apr 2014, 18:13:54
Valoarea trebuie distrusa ca asa vor securistii. Trebuie manjit tot in tara asta. Ce au zis, hai sa ne batem iar joc de profesori, noi oamenii simpli sa nu mai avem nici un reper, sa nu mai avem nici o certitudine. La "naiba" bey lacheilor securisti cand se loveste in stalpii de rezistenta a unei societati precum religie, educatie, sanatate cum dreaq mereu comenteaza loazele securiste precum bulache fantomas, taz izman, si alte coarde cu origini pernicioase si dubioase si care au salariu peste medie dar nu aduc plus valoare.
2.2  RE: Ban la ban și păduche la păduche trimis de
(26 apr 2014, 18:21:44
Ceea ce am postat se cheamă(numește) banc.Tu ești mai prejos decât acest banc.
Apropo:știi bancul cu fasola ?
2.3  RE: Ban la ban și păduche la păduche trimis de
(26 apr 2014, 18:35:44
Esti un bascalios de 3 lei. Bascalia nu are valori. Bascaliosul rade de orice si improasca cu bancuri la inceput sub umbrela glumei dupa care daca le merge "cu gluma" distrug oameni prin minciuni.
3.   Ban la ban și păduche la păduche trimis de
(26 apr 2014, 21:35:16
Nu ai de cine te da huța și te dai de c..ele mele ?Nu mai este TAZ să-ți dea peste bot ?
Ia cu încredere XANAX și vezi poate faci un salt de la etajul zece.Desigur,fără parașută.
4.   Asa ajung copii de bani gata trimis de
(26 apr 2014, 21:58:02
liceul petru rares ieste campion la droguri prostituate acum si la paduchi , face de ras acest nume mai bine schimbatil liceul babilon .
5.   Overdose... trimis de
(27 apr 2014, 11:25:47
@Fantomas
Lasă-l pe prostalău... După o supradoză de Rudotel și Xanax, a ieșit și el la interval poate-poate îi dă careva o porție de muje.
Și e și mofturos cretinoidul, nu o vrea de la oricine, gâtlejul lui e mereu umed pentru sculele ”securiste”.
Eu doar mă amuz și mă minunez de cât de prost poate fi un cimpanzeu ca ăsta...
E distrus complet, din toate punctele de vedere. Dă-l draqului de păduche insignifiant.
6.   Izman !?!? trimis de
(27 apr 2014, 16:28:45
Stilul narator şi toată "muja" care iese gâtlejul tău ca să împută această pagina de comentarii sunt marca izmanian de kur( a se înţelege Tazmanian DeMoon). Ori sceleratul nu şi-a respectat anunţul de pe facebook cu privire la retragerea din activitatea de postac şi Stapler e unul dintre ego-urile sale pshihopate, ori e vorba de securişti anarhişti diferiţi, formaţi însă la aceeşi şcoală, cum susţine NEAGIGI.
Du-te şi spală creiere unde vrei tu, măi căpsăreţ grandoman, aici nu găseşti cimpanzei, prostălăi şi păduchi insignifianţi cum visezi tu.
7.   Cămeșoi cu mâneci luuungi!?!? trimis de
(27 apr 2014, 19:54:56
Tu ce vrei creatură abjectă? Ai urmat poate vreun curs intensiv de deepthroat la vreo ședință de partid, iar acum îți freamătă amigdalele după seva de ”securist”?
Vezi-ți de borșu' tău și continuă să înoți în apele ignoranței tale.
Aaa...uitam...
Ce pustiu e la tine la mansardă...
7.1  RE: Cămeșoi cu mâneci luuungi!?!? trimis de
(27 apr 2014, 21:40:15
Înţeleg că accesele tale sadice, de grandomanie nu pot fi potolite. Nu am priceput însă din prima ce reprezintă Rudotelul şi Xanaxul din care susţii că NEAGIGI a servit o supradoză. După ce m-am documentat am aflat că sunt medicamente folosite în tratarea tulburărilor psihice. De unde ai cunoştinţă despre astfel de remedii ? Le foloseşti? CE-ŢI MAI PLACE SHAORMA, pardon, XANAXUL!
8.   SERGIU iEPURE trimis de
(27 apr 2014, 21:05:31
Soferaş, vezi-ti de bujiile tale, căci nu ai tu competenţa necesară să formulezi opinii despre Colegiul National Petru Rareş. Poţi mulţumi însă dascălilor tăi de la şcoala de meserii că te-au învăţat cum să îndepărtezi vaselina de pe mâini, doar cu apă şi săpun.DRUM BUN pe şoselele patriei!
9.   Mansarda... trimis de
(27 apr 2014, 22:22:40
Asta numești tu replică măi vierme anemic? Până și copchiii de clasa a patra reușesc să ticluiască ceva mai consistent decât inepția aia a talaughing
9.1  RE: Mansarda... trimis de
(27 apr 2014, 22:47:28
"Copchiii"..... iată o mostră din dulşili grai di la ţarî pe care Izmanian de kur îl foloseşte când vrea sa fie ironic. Nu ţi-ai făcut simţită prezenţa până acum şi credeam că eşti internat la balamuc, Satană. Totuşi medicamentele au fost tari şi te-au amorţit o scurtă perioadă. GUTE NACHT!
9.2  RE: Mansarda... trimis de
(27 apr 2014, 23:15:10
>:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei