Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2014 - Anul XIX, nr. 94 (5603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Condamnare

A omorât doi oameni în 2008 şi unul în 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ din municipiul Fălticeni care în 2008 a omorât doi oameni, iar în 2013 încă unul, s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, la câteva ore după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Condamnatul se numeşte Dumitru Daniel Bucan, are 36 de ani, iar cei şase ani de închisoare i-a primit pentru ultima sa faptă, cea din 2013, când, fără nici un motiv, a intrat în curtea unui bărbat din Fălticeni şi l-a omorât în bătaie.

În 2008, acelaşi Bucan, beat la volan, a provocat un terifiant accident rutier, soldat cu doi morţi şi mai multe persoane rănite, iar pentru acea faptă a primit doi ani de închisoare cu executare, după aproape un an în spatele gratiilor fiind din nou liber.

 

În 2009, condamnat pentru că a snopit în bătaie un bărbat

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată, privind fapta din 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava scriau şi despre o condamnare a aceluiași Dumitru Daniel Bucan, în 2009, când Judecătoria Botoşani i-a dat cinci luni de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de doi ani şi cinci luni, după ce a snopit în bătaie un bărbat care a avut nevoie de 48-50 de zile de îngrijiri medicale.

„Inculpatul este o persoană cu un vădit comportament antisocial care, deşi a fost anterior condamnat pentru comiterea unor infracţiuni şi totodată a cunoscut şi regimul privativ de libertate, nu şi-a schimbat în nici un fel atitudinea”, susţinea la vremea respectivă procurorul de caz.

 

A negat că ar fi comis crima, însă a fost dat de gol de o geacă de piele

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a anunțat vineri că pe numele lui Dumitru Daniel Bucan a fost emis joi mandatul de executare a pedepsei închisorii pentru şase ani, fiind găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar câteva ore mai târziu fălticeneanul s-a predat singur la poliție.

Fapta pentru care a fost condamnat s-a petrecut în noaptea de 2/3 februarie 2013, când a intrat în curtea unei case, iar când bărbatul care locuia acolo, Cristian Postolachi (47 de ani), i-a cerut să iasă afară, l-a bătut cu sălbăticie, lovindu-l cu pumnii şi cotul în zona capului, iar apoi cu picioarele.

Concubina victimei povestea că ea a fugit de frică în scara unui bloc din apropiere, după ce agresorul i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu el, oferindu-i în schimb 100 de lei.

Când a revenit, şi-a găsit concubinul plin de sânge şi în stare gravă, după câteva ore Cristian Postolachi decedând.

Audiat de poliţişti a doua zi, Bucan a negat că ar avea vreo legătură cu crima, susţinând că el toată noaptea a fost la locuinţa mamei sale, aspect confirmat şi de aceasta din urmă.

Încă din ziua în care au fost sesizaţi de crimă anchetatorii au ridicat de la inculpat o geacă pe care bănuiau că a purtat-o în noaptea în care a avut loc agresiunea.

Au trimis geaca la Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar specialiştii au identificat două pete de sânge în zona reverului, respectiv pe umărul aferent mânecii stângi.

Anchetatorii susţineau de asemenea că Dumitru Daniel Bucan a consumat băuturi alcoolice în exces înaintea crimei, primind un sms de la soţia care tocmai îl părăsise de câteva zile, sms prin care femeia îl anunţa că a ajuns în Italia.

Pe parcursul cercetărilor, Dumitru Daniel Bucan a părăsit teritoriul României şi nu s-a mai prezentat când a fost citat la Parchet.

 

A omorât doi oameni şi a rănit alți patru

În februarie 2008, acelaşi Dumitru Daniel Bucan a provocat un groaznic accident rutier.

S-a urcat băut la volanul unui Volvo V 40 (1,95 alcoolemie în sânge), în care se mai aflau alte trei persoane, şi, la ieşirea din Fălticeni înspre Roman, pe strada 2 Grăncieri, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a lovit patru pietoni care se aflau pe trotuar. Unul dintre aceştia, Ion Munteanu, în vârstă de 62 de ani, din comuna ieşeană Moţca, a fost izbit în plin de maşina scăpată de sub control, fiind aruncat la aproximativ 30 de metri. Nu a mai avut nici o şansă, medicii constatând decesul.

După ce a lovit grupul de autostopişti, autoturismul Volvo s-a izbit violent într-un tei de pe marginea drumului, ricoşând într-un autoturism Ford Fiesta, oprit regulamentar în zonă. Coliziunea dintre cele două maşini a fost atât de puternică, încât Ford-ul a fost aruncat la 7-8 metri, direct în mijlocul străzii.

Pasagerul din Volvo care stătea pe scaunul din dreapta şoferului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Balaci, judeţul Teleorman, a decedat pe loc. Un alt pasager din Volvo, tot un bărbat, de 45 de ani la acea vreme, din Fălticeni, a fost transportat la spital în stare gravă, alături de alţi trei răniţi, printre care şi o femeie din Baia, şi ea în stare critică.

Prin sentința Judecătoriei Fălticeni din 18 iunie 2009, Bucan a fost condamnat la doi ani de închisoare. Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanței în 2013 că fălticeneanul a făcut pușcărie pentru acel accident aproape un an, fiind eliberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 409 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A omorât doi oameni în 2008 şi unul în 2013.
 Vizualizări articol: 5549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A omorât doi oameni în 2008 şi unul în 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitie romaneasca! trimis de
(26 apr 2014, 12:58:20
La un asa criminal, obsedat sexual... etc, ii dai 6 ani de inchisoare!!! iar dupa 3-4 ani urmeaza sa fie eliberat conditionat. Dracu sa va ia cu justitia voastra!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei