Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

„Şcoala altfel”

Un arhitect voluntar învaţă copiii să construiască locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii unei clase a III-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava au învăţat, ieri, primele noţiuni de construire a unei case, cu ajutorul arhitectului Alin Corduban, asistent universitar la Facultatea de Arhitectură din Iaşi şi voluntar în cadrul Asociaţiei „De-a Arhitectura”. Folosind câteva coli de hârtie şi carton, rigle, echer, foarfece şi lipici, copiii au construit fiecare câte o casă de vacanţă pentru un omuleţ LEGO.

Arhitectul Corduban le-a explicat elevilor din clasa învăţătoarei Carmen Lucasevicicumsă aprecieze intuitiv dimensiunile mobilierului dintr-o cameră, cum să realizeze un plan al unei camere potrivite cu dimensiunea omuleţului lor, cum se dimensionează golurile unei faţade - ferestre, uşi - pe măsura locatarului şi cum pot să construiască o structură simplă de planşeu. Curiozitatea cu care au ascultat îndrumările arhitectului, concentrarea pentru a lucra cât mai corect şi entuziasmul cu care au pus în practică ceea ce li s-a spus au făcut ca cele două ore alocate acestui proiect din cadrul „Săptămânii altfel” să treacă fără ca elevii să facă obişnuita pauză de 10 minute.

 

Prima lecţie: omul este măsura tuturor lucrurilor

La finalul cursului, toate cele 28 de case ale omuleţilor LEGO au fost finalizate şi luate cu mândrie acasă pentru a fi arătate părinţilor. Potrivit arhitectului, principala lecţie învăţată de copii după primul curs este că dimensiunile obiectelor uzuale şi ale spaţiilor interioare ale clădirilor sunt determinate de măsurile oamenilor, aşa cum în clasă ei au măsurat şi au făcut planurile cu ajutorul omuleţului LEGO, precum şi că orice clădire are o structură de rezistenţă, un schelet care o susţine.

Alin Corduban, care ieri a avut pentru prima dată un auditoriu cu o medie de vârstă de 9 ani, a mai spus că unul dintre obiectivele Asociaţiei „De-a Arhitectura” este de a-i ajuta pe copii să înţeleagă arhitectura şi mediul construit şi să facă legături între ceea ce află la şcoală şi procesele care transformă locurile în care trăiesc. Astfel ei îşi pot dezvolta aptitudini de abstractizare, de reprezentare şi de exprimare vizuală, simţul spaţial, creativitatea, abilitatea de a observa şi de a analiza critic mediul construit, dezvoltându-şi simţul civic şi responsabilitatea faţă de acesta şi cel natural.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un arhitect voluntar învaţă copiii să construiască locuinţe.
 Vizualizări articol: 3355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un arhitect voluntar învaţă copiii să construiască locuinţe5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei