Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Şedinţa Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru problemele etnicilor germani din România va avea loc la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre şedinţele viitoare ale Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru problemele etnicilor germani din România se va desfăşura la Suceava. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Comisiei Mixte Germane care a avut loc în perioada 2 -3 aprilie 2014, la Berlin, în Germania, întâlnire la care a fost prezent şi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu. Acesta a declarat că lucrările Comisiei au fost conduse de George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şi de Hartmut Koschyk, Însărcinat al Guvernului Federal pentru Germanii Repatriaţi şi Minorităţi Naţionale, membru al Parlamentului Federal.

Florin Sinescu a explicat că părțile participante la şedinţă au negociat și adoptat Protocolul celei de-a XVII-a sesiuni a Comisiei Mixte în care sunt stabilite principalele obiective de cooperare ale celor două guverne și cadrul pentru dezvoltarea în continuare a proiectelor destinate minorității germane din România.

„A fost subliniată în mod deosebit importanţa proiectelor şi programelor culturale realizate de partea germană în colaborare cu autorităţile române, care servesc păstrării, punerii în valoare şi dezvoltării identităţii culturale, lingvistice şi spirituale a minorităţii germane din România şi a patrimoniului cultural mobil, imobil şi imaterial al acesteia. Partea germană a apreciat efortul părţii române în sprijinirea unor proiecte culturale propuse de partea germană în domeniile enunţate anterior”, a explicat prefectul judeţului Suceava. El a adăugat că sub rezerva definitivării procedurilor bugetare curente, Ministerul Federal de Interne al Republicii Federale Germania va pune la dispoziţie în anul 2014 suma de 1,716 milioane de euro pentru sprijinirea minorităţii germane din România. La această sumă se vor adăuga şi finanţări provenite din rambursări de împrumuturi pentru promovarea economică în valoare de circa 1,372 milioane de euro, astfel încât în 2014 se pot pune la dispoziţie pentru minoritatea germană din România fonduri estimate la un total de 3,088 milioane de euro.

„Încă o dată s-a confirmat angajamentul României de a se constitui într-un partener stabil şi esențial al Germaniei în politica europeană și în cadrul demersurilor de promovare a intereselor comune la nivelul UE. Comisia şi-a  exprimat dorinţa de a marca într-un cadru adecvat în cursul anului 2015 comemorarea a 70 de ani de la deportarea membrilor minorităţii germane din România în Uniunea Sovietică, de aceea următoarea sesiune a Comisiei guvernamentale va avea loc la Timişoara în anul 2015, iar cea din anul 2017 în urma propunerilor s-a stabilit să se desfăşoare la Suceava”, a încheiat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţa Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru problemele etnicilor germani din România va avea loc la Suceava.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţa Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru problemele etnicilor germani din România va avea loc la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei