Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În atenţia Protecţiei Copilului

Program de consiliere pentru fratele copilului găsit mort la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drama minorului în vârstă de 1 an şi 10 luni care a fost găsit mort vineri, la Vatra Dornei, intoxicat cu monoxid de carbon, în timp ce mama l-a lăsat nesupravegheat aproximativ 30 de minute, a ajuns în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care a decis ca fratele minorului decedat să beneficieze de consiliere psihologică.

Este măsura cea mai la îndemână şi urgentă care trebuie luată, pentru ca băiatul în vârstă de 7 ani să poată trece mai uşor peste drama pierderii frăţiorului mai mic. Reprezentanţi din cadrul Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că părinţii minorului nu sunt de acord să-şi dea copilul la stat, dar vor ca acesta să fie ajutat de specialişti pentru a depăşi mai uşor pierderea fratelui.

Protecţia Copilului a fost anunţată vineri, 4 aprilie, de către Poliţia municipiului Vatra Dornei, că un minor a decedat în urma intoxicării cu monoxid de carbon. În urma sesizării, asistenţi sociali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, împreună cu specialişti ai Primăriei Vatra Dornei, s-au deplasat la domiciliul familiei, unde s-a produs nenorocirea, în vederea evaluării cazului familiei.

 

Monitorizaţi de autorităţi

Directorul executiv adjunct al Protecţie Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că „la momentul efectuării evaluării iniţiale a cazului, familia locuia cu chirie într-o cameră în care condiţiile igienico-sanitare erau satisfăcătoare, părinţii fiind acasă cu celălalt copil în vârstă de 7 ani. Din discuţiile purtate cu părinţii şi din declaraţiile acestora reiese faptul că mama a lăsat nesupravegheat minorul timp de 30 de minute, perioadă în care a plecat după celălalt copil, care se afla la şcoală. Mama a mai declarat că în momentul când a revenit acasă a văzut un fum foarte dens ieşind din locuinţă, a deschis uşa, dar nu se vedea nimic de fum. Disperată, a luat o găleată cu apă şi a aruncat-o peste marginea patului şi peste o pernă care ardea mocnit, apoi a început să-şi caute copilul, pe care l-a găsit decedat sub pat”.

Părinţii nu doresc instituirea unei măsuri de protecţie pentru celălalt copil, declarând că se vor ocupa în continuare de creşterea şi îngrijirea acestuia, dar sunt de acord cu includerea minorului într-un program de consiliere psihologică. Cazul rămâne în atenţia Primăriei Vatra Dornei şi a Protecţiei Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de consiliere pentru fratele copilului găsit mort la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de consiliere pentru fratele copilului găsit mort la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei