Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Sănătăţii

Prezență numeroasă la simpozionul „Educaţie prin Sănătate” organizat de femeile din PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 150 de persoane au participat la începutul acestei săptămâni la simpozionul  „Educație pentru Sănătate”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în incinta Shopping City Suceava, de către Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava. În cele două ore cât a durat simpozionul, participanții au putut urmări prezentarea informărilor făcute de specialişti atât din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava", cât şi ai Universității "Ștefan cel Mare" Suceava. Evenimentul a fost moderat de către vicepreședintele în domeniul Educației din cadrul Organizației Femeilor Social Democrate Suceava, Gabriela Mihai.

De asemenea, în cadrul simpozionului, doctorii Maricela Cobuz, specialist pediatru din cadrul Secţiei de  Neonatologie, şi Claudiu Cobuz,  medic specialist diabet, nutriţie și boli de metabolism au prezentat riscurile pe care le prezintă o alimentaţie nesănătoasă şi neechilibrată la nou-născuţi, adolescenţi şi persoane adulte.

În cea de a doua parte a evenimentului, Laura Coca, medic primar din cadrul Secţiei de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Judeţean, le-a prezentat participanţilor la simpozion riscurile la care sunt expuşi tinerii în perioada pubertăţii şi cea a adolescenţei. Şi nu în ultimul rând, la finalul discuţiilor, Doina Schipor, psiholog, conferenţiar doctor în ştiinţele educaţiei, a expus efectele care apar în urma folosirii tehnicilor moderne, calculatorul, televizorul şi telefonul, asupra minţii umane, precum şi modalităţi prin care putem preveni acest comportament.

„Dorim să dezvoltăm în Suceava, România, un stil de viaţă mai sănătos, susținut de o alimentație echilibrată, cu mai puţine vicii, mai mult sport şi mişcare. Toate sunt posibile dacă informăm, dacă educăm corect”, a declarat după simpozion preşedintele Organizației Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Pintilei.

La simpozion a participat şi directorul medical al Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou" de la Suceava, Tiberius Brădăţan, care a făcut un scurt istoric al Zilei Mondiale a Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezență numeroasă la simpozionul „Educaţie prin Sănătate” organizat de femeile din PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezență numeroasă la simpozionul „Educaţie prin Sănătate” organizat de femeile din PSD Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 apr 2014, 11:47:46
vad ca i organizatia femeilor nust de care.ma intreb ce cauta si bradatan,eu aveam impresia ca i barbat totusi.si daca tot a dat startu bombonel cu numaratu oualor in PSD,cineva sa numere oule si in oraganizatia femeilor..ca sigur ies cateva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei