Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Rădăuţi

Adolescent de 16 ani, accidentat grav pe trecerea de pietoni de o maşină a Jandarmeriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 16 ani a suferit o leziune gravă, fractură de femur, după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni de o autospecială a Jandarmeriei, condusă de un plutonier în vârstă de 33 de ani. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00, pe strada Piaţa Unirii din Rădăuţi, la o trecere de pietoni din zona primăriei din localitate.

Din informaţiile pe care le avem, plutonierul, Nicuşor Fercalo, l-a lovit cu partea laterală a maşinii pe minorul Cristian G., din Frătăuţii Vechi, proiectându-l pe carosabil. Băiatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Municipal Rădăuţi, de unde, din cauza leziunii grave de la picior, a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava. El a fost diagnosticat preliminar cu fractură de femur drept şi contuzie gambă stângă, fiind internat pe secţia de Chirurgie Infantilă.

Din ancheta preliminară a poliţiştilor de la Biroul Rutier Rădăuţi rezultă că accidentul s-a petrecut pe locul marcat destinat traversării pietonilor. Minorul s-ar fi aflat în zonă cu încă doi tineri şi s-a angajat în traversare ultimul, în fugă. Unii martori au susţinut chiar că minorul s-ar fi lovit de maşină. Pe de altă parte, în condiţiile în care accidentul a fost pe trecerea de pietoni, în mod cert o culpă importantă are şi şoferul.

Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii au demarat ancheta preliminară luând în calcul o culpă comună.

Plutonierul de la volan a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu a consumat alcool. Ulterior, la Spitalul Municipal Rădăuţi, acestuia i-au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. 

Plutonierul, care lucrează în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Rădăuţi, se afla în serviciu de patrulare, într-o misiune de ordine publică, împreună cu un coleg.

La nivelul Jandarmeriei Suceava s-a întrunit o comisie care va verifica dacă acesta îşi îndeplinea corespunzător misiunea de serviciu, conform sarcinilor primite. Este vorba de o anchetă paralelă, fără legătură cu cea penală.

Plutonierul va răspunde penal cel mai probabil pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă. Încadrarea exactă se va face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie adolescentul.

Fiind vorba de un accident în care a fost implicată o maşină şi un lucrător al Ministerului de Interne, ancheta se va desfăşura sub coordonarea unui procuror militar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescent de 16 ani, accidentat grav pe trecerea de pietoni de o maşină a Jandarmeriei.
 Vizualizări articol: 3024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Adolescent de 16 ani, accidentat grav pe trecerea de pietoni de o maşină a Jandarmeriei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei