Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Versuri pentru copii

Scriitoarea vămeană Cătălina Orşivschi, premiată la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălina Orşivschi, membră a Academiei de Umor „Păstorel” din Iaşi şi a Cenaclului „Nectarie” din comuna Vama, judeţul Suceava, a fost distinsă, la cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, care s-a desfăşurat în întervalul 3-6 aprilie, cu Premiul Asociaţiei Uniunilor de Creaţie din Republica Moldova, pentru cărţile de versuri pentru copii ,,Glasul copilăriei” şi ,,Alfabetul”.

 

Salonul, care este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova, având ca organizatori un buchet de instituţii între care se află Secţia Naţională a Republicii Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, precum şi ministerele Culturii şi Educaţiei din Republica Moldova, are rolul de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii şi sprijinirea celor care contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii.

La ediţia din acest an au participat edituri de carte pentru copii şi tineret din Republica Moldova, România, dar şi din Rusia, China, Franţa şi Germania.

La deschiderea oficială a Salonului au fost prezente personalităţi marcante din Republica Moldova - soţia preşedintelui republicii, Margareta Timofti, consilierul prim-ministrului, Leonid Bujor, viceministrul Culturii, Gheorghe Postică, viceministrul Educaţiei, Liliana Onofrei, directorul Institutului Cultural Român, acad. Valeriu Matei, academicienii Mihai Cimpoi şi Nicolae Dabija, precum şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Juriul, alcătuit din personalităţi culturale (între care s-au aflat Claudia Balaban, directorul general al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” şi Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova), a acordat, ca şi la ediţiile anterioare, premii pe secţiuni, iar Premiul Asociaţiei Uniunilor de Creaţie din Republica Moldova i-a fost atribuit scriitoarei vămene Cătălina Orşivschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea vămeană Cătălina Orşivschi, premiată la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scriitoarea vămeană Cătălina Orşivschi, premiată la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei