Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2014 - Anul XIX, nr. 81 (5590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Merite răsplătite

Bursă de 15.000 de euro câştigată de un tânăr sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Popa, fălticeneanul care a reprezentat cu cinste România în cadrul mai multor ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Geografie, se află pe lista tinerilor care vor primi din partea Ministerului Educaţiei, timp de doi ani, „Bursa tânărului cercetător”, în cuantum de 15.000 de euro.

Iniţiat în 2013, proiectul ministerului de resort îşi propune să recompenseze tinerii absolvenți de liceu cu rezultate deosebite obținute la olimpiadele internaționale sau la competiții internaționale de inovare. 

Joi, 3 aprilie, la sediul Guvernului României au fost semnate contractele de finanţare cu beneficiarii proiectului “Bursa Tânărului Cercetător”. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa premierului Victor Ponta, a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi a celor ai Ministerului Fondurilor Europene. Constantin Popa a fost prezent la momentul festiv organizat la sediul Guvernului României.

El va primi 15.000 de euro pentru întreaga perioadă de acordare a bursei (24 de luni) şi va primi suplimentar 2.000 de euro pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale, de referinţă, în domeniul său. Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 de euro (echivalent în lei), respectiv 1.000 de euro pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale.

 

Constantin studiază la Facultatea de Inginerie Aerospaţială

Constantin Popa este student al Universităţii Politehnice Bucureşti, Facultatea de Inginerie Aerospaţială. El este absolvent al Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni şi a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie desfăşurată în august 2012, la Köln, Germania.

Aceasta este cea mai importantă performanţă a tânărului pregătit de prof. Marcel Porof, Constantin Popa fiind premiat şi la ediţiile anterioare ale olimpiadelor internaţionale: argint în 2011, în Cehia, şi bronz în 2010, în Taiwan.

Cât priveşte „Bursa tânărului cercetător”, potrivit Ministerului Educaţiei, acest sprijin financiar mai vizează încurajarea tinerilor cu rezultate excelente în vederea dezvoltării unei cariere ştiinţifice în România.

„Prin acordarea acestor burse dorim să-i stimulăm pe tinerii performanţi să-şi continue studiile universitare în ţară şi să se integreze în grupuri de cercetare performante din universităţi sau din laboratoare de cercetare din România”, arată reprezentanţii ministerului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursă de 15.000 de euro câştigată de un tânăr sucevean.
 Vizualizări articol: 2218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Bursă de 15.000 de euro câştigată de un tânăr sucevean5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei