Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 3 – 9 aprilie

Caravana filmului românesc - Cartea şi filmul, la Gura Humorului

În perioada 5-7 aprilie, Asociaţia CineCultura, MDV STUDIO, în colaborare cu Primăria oraşului Gura Humorului, organizează Caravana filmului românesc - Cartea şi filmul. În perioada 8-13 aprilie, MaraMI Events şi Primăria oraşului Gura Humorului, organizează Festivalul de Film şi Muzică "Cinemix", ediţia I.

 

Ristorante Casanova aduce savuroasa bucătărie italiană la Iulius Mall

Iulius Mall  îşi surprinde clienţii amatori de gastronomiile lumii cu un nou restaurant. Ristorante Casanova a fost inaugurat, de curând, la etajul Iulius Mall, oferind preparate delicioase după reţete autentice din bucătăria italiană.

Cei care adoră meniurile uşoare şi sănătoase vor avea de ales din zeci de feluri de mâncare gătite de bucătari cu experienţă de 25 de ani în gastronomia italiană. Savoarea reţetelor internaţionale şi calitatea ingredientelor recomandă noul restaurant din Iulius Mall  tuturor pofticioşilor. Printre propunerile culinare se numără preparatele din peşte, fructe de mare, creveţi şi caracatiţă, însă nu lipsesc nici lasagna, nici spaghetti. Pe cât de savuroase sunt preparatele Ristorante Casanova, pe atât sunt de sănătoase, bucătarii folosind doar ingrediente atent selecţionate. Pentru că la Ristorante Casanova se pune accent pe detalii şi pe serviciile ireproşabile, clienţii au posibilitatea de a vedea arta culinară prin care le este pregătită comanda, bucătăria fiind la vedere. De altfel, toate preparatele sunt realizate pe moment, conform dorinţelor celor mai pretenţioşi gurmanzi.

Specificul italian este oferit clienţilor şi prin ambientul deosebit al localului. Amenajat cu bun gust, Ristorante Casanova îmbină designul modern cu elemente ale romantismului caracteristic localurilor din Peninsulă.

 

Expoziţia de icoane "Dumnezeul răbdării şi al mângâierii" la Shopping City

Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava prezintă la City Gallery, în incinta Shopping City, o expoziţie de icoane pictate pe lemn, sticlă, pânză şi sculptură, intitulată "Dumnezeul răbdării şi al mângâierii".

Expun artiştii din judeţele Suceava, Botoşani, Mureş: Doiniţa Andronic, Silviu Babii, Roxana Bliorţu, Nicolae Boicu, Emil Burlacu, Emilia Burlacu - Gusbeth, Rodica Buşcu, Gianina Chilimon, Traian Chilimon, Florin Cramariuc, Anton Costîn, Pr. Gavrilean Emilian,Graţiela Grădinaru, Florin Grosu, Constantin Surugiu, Ioan Şoldănescu, Marcel Naste, Liviu Şoptelea, Mihai Tărniceru, Livia Ţebrean, Constantin Ungureanu şi Doru Ureche.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt aşteptaţi la Shopping City  să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City . Intrarea este liberă pentru cei mici.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City  invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Joi, 3 aprilie

Lansare de carte, la Shopping City

Alexandria Librării, Shopping City  şi Editura Rao organizează, începând cu ora 17.00, lansarea celei mai recente cărţi semnate de Larry L. Watts, Aliaţi incompatibili. România. Finlanda. Ungaria şi al treilea Reich. Evenimentul va avea loc în City Gallery din Shopping City . Larry L. Watts este un istoric american care s-a ocupat în mod special de istoria României în perioada comunistă.

 

Happy Beer Day, la Talcioc Cultural

La Talcioc Cultural, de la ora 19:00, va fi organizată Happy Beer Day. „Premii, concursuri, muzică, bere și voi. Pentru prima dată în  „Câștigă în 60 de secunde”. Lăsați plictiseala acasă, luați-vă prietenii: distracția, jocuri și... multă bere vă așteaptă”, anunţă organizatorii. Responsabil pentru muzică și voie bună este Bobby Stroe. Intrare liberă.

 

Concertul “Postul Mare, cântări şi versuri”, la Casa de Cultură

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Casa de Cultură a Sindicatelor , organizează, de la ora 17:00, în Sala mare a Casei de Cultură, Concertul “Postul Mare, cântări şi versuri”, în cinstea patimilor Mântuitorului Iisus Hristos. Intrarea este liberă.

 

Recital de canto, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, de la 16.30, la spectacolul „Recital de canto”, susţinut de lector univ. dr. Gabriela Pepelea – soprană, cu participarea elevilor de la Masterclass dar şi a profesorilor Alla Bivol şi Ciprian Gagiu (la pian), dar şi Viorica Corjan şi Cezar Mititiuc. Evenimentul are loc în sala Auditorium a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” .

 

Vineri, 4 aprilie

Decathlon se deschide în Shopping City

Decathlon, cel mai mare retalier de articole sportive din Europa, îşi deschide porţile şi în Suceava. Cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi, noul magazin din Suceava din incinta Shopping City pune la dispoziţia iubitorilor de sport tot ceea ce îşi pot dori pentru ca pasiunea lor să devină realitate. Cu preţuri care variază de la 2,90 lei pentru o minge de tenis la 11,90 lei pentru o pereche de ochelari de înot, continuând cu 16,90 lei pentru o minge de fotbal sau 39,90 lei pentru un trening de copii, Decathlon va reprezenta liderul calităţii la cele mai mici preţuri pe piaţa sportivă din România.

 

Magazinul LaScarpa se deschide în Shopping City

LaScarpa, unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de marochinărie și încălțăminte din țară, va deschide un nou magazin în Shopping City. În primele trei zile de la deschidere, LaScarpa își așteaptă clienții cu reduceri speciale de 10% la toate produsele din colecția de primăvară-vară 2014.

Magazinul LaScarpa se adresează clienţilor de toate vârstele, oferind colecții atent selectate pentru dama, bărbați și copii, potrivite pentru orice ocazie. Creația modelelor, care stă la baza colecțiilor în sine, are la bază o strânsă colaborare cu câteva case de modă italiene renumite, dar și cu alte branduri cunoscute în întreaga lume.

 

”Bun venit pe lume!”, eveniment caritabil la Shopping City

Organizaţia Salvaţi Copiii desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, campania “Bun venit pe lume”, pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți. Pentru a putea atinge acest obiectiv, Salvați Copiii, Filiala Suceava, organizează, de la ora 17.00, în sala de evenimente din cadrul Shopping City, un eveniment caritabil susținut de artiști plastici suceveni și de elevi din județul Suceava, care au donat obiecte de artă și hand made. La eveniment, sunt invitate să participe persoanele care doresc să susțină campania. Orice contribuție va fi o urare de ”Bun venit!” pentru copiii născuți prematur.

 

„Omul care vrea să fie actor”, la Talcioc Cultural

La ora 21:00, la Talcioc Cultural - „Omul care vrea să fie actor”. Este un concept care îmbină perfect elementele de stand - up cu elementele de One Man Show veritabil. "Spectacolul se dorește a fi o călătorie spre sufletul fiecăruia dintre noi, care să ne amintească să iubim, să râdem, să ne bucurăm. Un recital de râs, de plâns, de emoţie şi bucurie”, anunţă organizatorii. Donație artiști: 10 lei.

 

Concurs de frumuseţe, la Casa de Cultură din Rădăuţi

La Casa de Cultură din Rădăuţi va avea loc vineri, 4 aprilie, de la ora 18:00, etapa finală a unui concurs de frumuseţe, ce face parte din proiectul cu tema Regina Bucovinei, iniţiat de Asociaţia Culturală a Tinerilor Artişti Rădăuţi, împreună cu consilierul local Doina Mirela Todorese. Concursul de frumuseţe cuprinde toată zona Bucovinei şi are ca scop promovarea valorilor tradiţionale ale portului bucovinean, ia bucovineană, dar şi specificul zonei şi, nu în ultimul rând frumuseţea tinerelor bucovinence.

Proiectul este la prima ediţie şi s-a desfăşurat în trei etape: casting, preselecţie şi concurs/spectacol. Vineri, la faza finală a concursului, concurentele vor prezenta ia bucovineană şi vor dansa. Publicul ava avea posibilitatea să asculte şi un recital susţinut de Gabriel Kisczuk, unul dintre semifinaliştii de la Vocea României dar şi recitalurile altor interpreţi.

În cadrul spectacolului de pe scena Casei de Cultură Rădăuţi vor avea loc şi prezentări de modă şi de machiaj, iar concurentele vor fi supuse unor probe de cultură generală, pentru a demonstra cât de mult cunosc  Bucovina, cu valorile şi istoria sa. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 5 aprilie

„Peisaje”, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc

La Muzeul Etnografic Hanul Domnesc din municipiul Suceava se deschide, la ora 13.00, expoziţia de pictură „Peisaje”, realizată cu sprijinul Muzeului Bucovinei, de Maria Brânză. Expoziţia va fi etalată în intervalul 5 - 19 aprilie.

 

Teatru de copii, la Talcioc Cultural

De la ora 12: 00, în fiecare sâmbătă, Talcioc Cultural vă invită la Teatru de și pentru copii. Invităm toți copilașii, alături de părinții lor, la piesa de teatru „Harap Alb”. Pe durata spectacolului nu se fumează. Intrarea liberă.

 

Folk la Talcioc Cultural

De la ora 21:00, la Talcioc Cultură, „Folk Frumos și Chitara Cosânzeana VI”. Adrian Beznă și Cătălin Ungureanu vă invită la o noua seară de poveste. Donație artiști: 10 lei.

 

La ceai cu Luna Amară, la Librăria Cărtureşti

Trupa Luna Amară va fi prezentă la Suceava, în turneul de promovare a noului album „Live la Conti”. Începând cu ora 19:00, trupa aşteaptă fanii, bloggerii şi presa la un ceai cu Luna Amară la Librăria Cărturești, din incinta Iulius Mall, pentru a prezenta proiectul „Live la Conti”. Va avea loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri, se va cânta un mini-set acustic (ca încălzire) pentru concertul de mai târziu, iar fanii vor putea să facă poze şi să obţină autografe. De la ora 21:00, trupa vă invită la 31 Motor's PUB pentru un concert electric.

 

Duminică, 6 aprilie

Teatru „Două Vizite”

De la ora 20:00, la Talcioc Cultural, Crai Nou, în parteneriat cu Talcioc Cultural, vă invită la piesa de teatru „Două Vizite”, adaptare după A. P. Cehov. Regie şi adaptare artistică Florin Şerbănescu. Pe scenă: Florin Şerbănescu, Simona Vlad-Sabie, Lucian Radu. Donație artiști: 20 lei

 

Dresaj cu câini de serviciu, la Iulius Mall

Începând cu ora 13.00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall, detaşamentul de intervenţie al Jandarmeriei va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

 

Luni, 7 aprilie

Lansare de carte

Consiliul Judeţean, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, de la ora 17.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea cărţii „Trei zile cu tata”, semnată de Ligia Ţibu. Prezintă dr. Aura Hapenciuc, Carmen Olaru (TVR Iaşi) şi dr. Alexandru Ovidiu Vintilă. Moderator: directorul bibliotecii judeţene dr. Gabriel Cărăbuş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei