Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rumoare în Poliția Județeană

Procurori și ofițeri Anticorupție urmează să “scuture” mai mulți polițiști, cercetați pentru fapte de corupție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De mai bine de o săptămână, prin Inspectoratul de Poliție Județean Suceava circulă informația că mai mulți polițiști urmează să fie săltați de ofițerii Anticorupție, într-o anchetă condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, anchetă care vizează fapte de corupție.

Polițiștii au auzit despre anchetă, însă nu știu care dintre colegii lor urmează să dea cu subsemnatul la Parchet și pentru ce fapte anume.

Așa că au început tot felul de speculații, ajungându-se până la ipoteza că la Suceava ar veni structuri de la București din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a-i proba pe cei corupți.

 

Reprezentanții Parchetului confirmă că ancheta se află în desfășurare

Două lucruri sunt certe până la ora actuală: există un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în care sunt cercetați mai mulți polițiști din cadrul IPJ Suceava pentru fapte de corupție, și, în urmă cu aproximativ zece zile, de la Secția de poliție Moara au fost ridicate mai multe documente.

Sursele noastre spun că ar fi vorba de registre de evidență din 2013 și procese verbale de contravenție, ridicate de către ofițerii Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Suceava, la cererea procurorului care coordonează ancheta.

Din informațiile pe care le deținem până în prezent, sunt vizați mai mulți polițiști, acuzațiile fiind că respectivii luau șpagă de la șoferii pe care îi opreau în trafic, pentru a-i scăpa de eventuale sancțiuni contravenționale.

Rămâne de văzut în următoarele săptămâni dacă cercetările vizează și alte infracțiuni, reprezentanții Parchetului confirmând doar că ancheta se află în desfășurare și, deocamdată, nu au ce să comunice mass-media.

Anchetatorii au găsit, se pare, și pe o parte dintre cei care au dat șpaga, în ultima săptămână, fiind audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava aproximativ 20 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurori și ofițeri Anticorupție urmează să “scuture” mai mulți polițiști, cercetați pentru fapte de corupție.
 Vizualizări articol: 8010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Procurori și ofițeri Anticorupție urmează să “scuture” mai mulți polițiști, cercetați pentru fapte de corupție4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORUPTIA NE DISTRUGE trimis de
( 3 apr 2014, 11:37:37
Bravo ANI ,poate scapam de politisti corupti adica de lupii care pazesc oile
1.1  RE: CORUPTIA NE DISTRUGE trimis de
( 3 apr 2014, 12:34:29
sa vina prima data LA BOROAIA sa vada cum SEFUL DE POST "bocancel" vasile adora SPAGA adica se UNGE PE LA BOT CU EA ... mai bine spus ca din cei 4.500 de locuitori 10% nu detin permis de conducere dar conduc un autovehicul pe drumurile publice din comuna 30 % circula sub influienta bauturilor alcoolice in timp ce el doarme acasa cu LOGANUL in garaj sau da cu sapa prin livata uitandu-se dupa avioane ... si alti 3 % pe care ii "are el sub paza pentru bunastarea afacerilor la negru " bai nea vasilina ar trebui ca la usa blocului sa iti aduca cei de la ANTICORUPTIE o lada mare de lemn sa vada si ei cum intro zi de marti (fiind piata in comuna) umpli lada aia cu de toate sa nu se mai chinuie saracii oameni sa-ti agate sacosa plina cu paine de clanta usii . si alte alimente si produse .confiscate din piata ....inclusive haine second-hand.. baftahappywinking
2.   Nationalitatea ! trimis de
( 3 apr 2014, 11:49:24
Procurorul e german sau roman ?
3.   Politicienii au adus coruptia la acest nivel ! trimis de
( 3 apr 2014, 13:52:13
Politicienii au dus coruptia la nivel de masa in aceasta tara ....ne-au distrus economic, mana-n mana cu toate organele statului! De cele mai dese ori justificarea coruperii poliţiştilor este salariul mic. Care este totuşi salariul mediu al unui poliţist?

Pentru a descoperi un act de corupţie săvîrşit de un poliţist este important ca omul de la care s-au cerut bani (mită) să declare acest lucru. Cît de des fac oamenii asemenea plîngeri şi ce le motivează sau din contra, ce îi opreşte să se plîngă pe acţiunile poliţiştilor corupţi?

Un poliţist se întoarce acasă şi i se pare că soţia încearcă să ascundă pe cineva în dormitor, cu care i-a fost infidelă. Poliţistul caută cît caută, cînd deschide uşa dulapului de acolo o mîină îi întinde o sută de euro. Poliţistul ia banii şi spune îngîndurat „nici aici nu-i nimeni…”

Un poliţist depune o cerere la şeful său în care scrie „rog să fiu transferat în poliţia rutieră, pe motiv că trebuie să-mi construiesc casă”

4.   Comentariu trimis de
( 3 apr 2014, 13:55:18
mergeti putin si la falticeni sa vedeti ca acolo e a doua vama statii la filaj cand pleaca si cand vin buzurile cu marfa pt bazarul suceava soferi stiu lectia daca nu sant opriti opresc singuri dau traditia si pleaca mai departe . acelasi oras cu legi de frontiera e si la gura humorului cu transportatori de lemn .
5.   SA SE FACA CERCETARI SI LA EXAMINARI AUTO trimis de
( 3 apr 2014, 16:29:01
CAMPAN SI OBREJA FAC LEGEA IN SUCEAVA,ASTIA IAU ADEVARATA SPAGA NU UN PARLIT CARE OPRESTE O MASINA IN MIJLOCUL DRUMULUI.ASTIA LUCREAZA CU PREMEDITARE AR MERITA SA FIE LANGA MARII DIN FOTBAL.DIN CAUZA LOR SI NU DOAR A LOR AU PERMIS DE CONDUCERE ATATIA IMBECILI CARE PROVOACA ADEVARATE DRAME PE SOSELE.ACOLO E O CARACATITA IN CARE SUNT IMPLICATI FUNCTIONARI AI STATULUI,INSTRUCTORI AUTO SI "CUNOSTINTE"BUNE A DOMNILOR POLITISTI!!!!!!!ACOLO SA VERIFICE CA ACOLO GASESC GROSUL!!!
6.   Pe Chiperi Dorel din Solca cand il saltati? trimis de
( 3 apr 2014, 21:27:17
Pai militianul asta numit Chiperi Dorel de la rutiera Solca face pe rutieristul si aplica amenzi in piata Arbore. Bai Chiperi!piata e piata,sti in piata nu in trafic. Ai pus amenda la amaratii aia ce vand ceaune de la intrare in piata si i-ai speriat ca le pui mai mult si le-ai furat si un set de linguri etc in valoare de 100 lei. Asa e? Le-ai pus 200 lei amenda. Bai militianule , tu ai atributii de control in piata?cu vesta de la rutiera pe tine? Tu esti pe drum serif , nu in piata. Si nici pe drum ca bei alcool ca porcul , la Motan , in Cajvana la Pascari si mai sti tu pe unde si vi clampa de beat la volan. Mult nu-ti merge. Domnilor ofiteri de la anticoruptie si domnilor procurori ocupati-va de acest corupt
7.   Uitasem de seful politiei Solca trimis de
( 3 apr 2014, 21:33:46
La fel , acest comisar face control in piata Arbore , aplica amenzi dar pe aia care vand mici ii ocoleste pt ca acolo e spaga , taraba cu mici e a patronului pietii si e zona minata. Asa e comisare? sunt buni micii? ti-a dat si bon cand ai mancat portia? dar acte pe carnea de mici aveau?sau ai uitat sa-i controlezi. Esti un comisar corupt si deja esti pe lista politistilor corupti. Care e mita care o iei de la seful de piata? ochii din umbra vad tot , asa ca nu te poti ascunde. Daca stai la birou e mai bine
8.   Militianul tot prost moare... trimis de
( 3 apr 2014, 23:21:56
Domnilor procurorii,pe la C-lung cand ajungeti???,avem marfa pt voi ,pe la circulatie si chiar sefii,niste jeguri care habar nau sa solutioneze un dosar,dar au averi colosale si afaceri de milioanee(bani noi),va rugam sa nu ne ocoliti domnilor procurori,,, SUCCES IN CEA CE FACETII.
9.   A sosit si vremea asta. Sa nu va para rau de ei trimis de
( 4 apr 2014, 00:48:46
Sti ca multi ar putea fi emotionati de asta deoarece Suceava e un oras relativ sanatos, lipsit de infractiuni deosebit de periculoase, fie ca asa e dat de Dumnezeu sau de politie.
Dar din cand in cand, se mai strica treaba, si unii incep sa isi puna interesele lor inaintea altora. Dar nu e atat de rau, sunt forte noi si proaspete care de-abia astepta sa-i inlocuiasca, si in cel mai bun caz politistul corupt ori este sanctionat disciplinar si in cazuri mai rare ajung la inchisoare.

Acum sa va explic de ce e bine asa: 1. Daca recunoaste, are sanse sa scape doar dat afara de la politie si inchisoare acasa sau deloc, se ia in considerare daca recunosti ca faci mai putine probleme pentru anchetatori.

In al doilea rand, trebuie sa ajungem la concluzia ca nu s-ar fi ajuns aici daca politistii nu aveau salarii mici, deci toti acestia au sansa sa lupte politic cu conducerea sa le creasca salariile oamenilor si ca guvernele sa fie mai corecti cu oamenii. Acest gen de protest este foarte sanatos pentru o democratie.
Vedeti cat bine ne-ar putea face acest lucru?
10.   Pentru a.p.v. via "tazmanian din luna" trimis de
( 4 apr 2014, 10:42:31
Tazamniene, apv-ist ingust ce esti! Ai auzit, la tine-n sat vorbindu-se de bocteri, dar habar n-ai ce-nseamna. Ai presupus tu ca ar fi vorba despre...si te bagi in seama, ca un prea-iluminat de luna ce esti. La Sasca cu tine, ca esti bolnavior grav!
11.   KPO 13 trimis de
( 4 apr 2014, 11:05:47
Poate ca sunt si militieni prosti, dar tu sigur esti cu mult mai prost decat...prevede legea. Unde ai invatat sa scrii, atat de prost, precum esti?! Inainte de a judeca pe altii, judeca-te pe tine. O sa ajungi, sigur, la concluzia ca esti prea prost, chiar s-in comparatie cu militienii "laudati" de tine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei