Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Copii afectaţi de autism

Concurs de cros şi expoziţie de fotografie, la Complexul Blijdorp Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internațională de Conştientizare a Autismului a fost marcată ieri, la Complexul terapeutic Blijdorp - O Nouă Viaţă Suceava, prin câteva acţiuni la care au participat copii afectaţi de autism, dar şi părinţii acestora. În prima parte a zilei, 20 de copii şi tineri cu autism, cu vârste cuprinse între 7 şi 31 de ani, au participat la un concurs de cros, în curtea Complexului Blijdorp, la finalul căruia trei dintre ei au urcat pe podium, obţinând cupe şi diplome: Sebastian Gălbău, Cristian Adomnicăi şi Ştefan Cibu.

Toţi participanţii au primit câte un tricou şi aplauze din partea personalului de la centrul de recuperare. Unii angajaţi au intrat în jocul copiilor şi i-au ajutat să termine cu succes cursa de alergare. Pe unul dintre pereţii exteriori ai Complexului terapeutic Blijorp a fost aşezat un banner pe care scria mare „2 aprilie, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului”, care, pe parcursul întregii săptămâni, va fi luminat în albastru, culoarea simbol a autismului. Manuela Pohoaţă, şef serviciu al departamentului Servicii sociale pentru adulţii cu handicap Blijdorp Suceava, ne-a spus că tot ieri, echipa pluridisciplinară a Complexului Terapeutic Blijdorp şi cadrele didactice de la învăţământul la domiciliu pentru copii şi tineri cu autism s-au întâlnit cu părinţii copiilor şi tinerilor cu autism din Suceava, pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă părinţii, dar şi copiii cu autism, importanţa diagnosticării precoce şi a intervenţiei timpurii, necesitatea incluziunii sociale încă din prima copilărie şi mai ales implicarea unui număr cât mai mare de persoane şi instituţii în realizarea terapiei timpurii şi constante.

 

“Terapia copilului autist dă rezultate mai bune în momentul în care se lucrează om la om”

Unul dintre beneficiarii Complexului Blijdorp, Cristian Adomnicăi, a expus ieri circa 25 de fotografii realizate de el, fotografii în care adolescentul a surprins animale şi pomi în diferite anotimpuri.

Ionel Ivan, preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, asociaţie care a sponsorizat toate acţiunile desfăşurate ieri la Suceava, ne-a spus: „Complexul terapeutic Blijorp – O Nouă Viaţă funcţionează de 12 ani în Suceava şi se ocupă şi de terapia copiilor autişti, nu numai a celor cu dizabilităţi mentale. Din cei 62 de copii şi tineri (din centrele de zi pentru copii şi centrele de zi pentru adulţi) aflaţi în Complexul Blijorp, circa 20 sunt diagnosticaţi cu afecţiuni din spectru autist. Terapiile pe care le facem sunt cele utilizate atât în Belgia, pentru că noi funcţionăm după modelul belgian, terapii cunoscute în întreaga lume. Sunt o parte din procedurile care se utilizează în terapia ABA. Terapia cu un copil cu autism necesită un alt grad de implicare din partea specialiştilor, având în vedere că terapia copilului autist dă rezultate mai bune în momentul în care se lucrează om la om”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de cros şi expoziţie de fotografie, la Complexul Blijdorp Suceava.
 Vizualizări articol: 2177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Concurs de cros şi expoziţie de fotografie, la Complexul Blijdorp Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei