Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primul trimestru

Lungu: „Peste zece miliarde de lei vechi au fost acordate ca bonificaţie sucevenilor care au plătit taxele şi impozitele locale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 40.000 de suceveni şi-au achitat taxele şi impozitele locale în primele trei luni ale acestui an, beneficiind şi de o reducere de 10%, la impozitul pe terenuri, imobile şi autoturisme.

„Peste zece miliarde de lei vechi au fost acordate ca bonificaţie sucevenilor care au plătit taxele şi impozitele locale în primul trimestru, beneficiind astfel de reducerea de 10% acordată pentru plata integrală, pentru tot anul. La primărie avem înregistrate 60.565 roluri persoane fizice, din care 39.818 au achitat taxele şi impozitele”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Încasările totale la data de 31 martie 2014 sunt 56.485.386 lei, mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au încasat 57.742.539 de lei.

Venituri proprii ale Primăriei Suceava sunt de 37.656.891 lei, înregistrându-se o creştere de 2,79% faţă de cele din trimestrul I al anului trecut.

La impozite şi taxe pe proprietate, impozitul pe clădiri persoane fizice a crescut cu 7,05% încasările faţă de anul trecut, la persoane fizice, impozitul pe teren persoane fizice a înregistrat o creştere de 10,2%, în vreme ce la impozitul pe autovehicule, unde s-a acordat anul acesta şi o bonificaţie de 10%, încasările au crescut cu 12,42%.

Creşterea la impozitul pe autoturisme este şi mai mare (27,7%) la persoane juridice, adică firme, asociaţii familiale şi PF-uri, care au beneficiat pentru prima dată de această facilitate, încasările fiind de 1.279.003 lei, faţă de 1.001.108 lei, în 2013.

„Este satisfăcătoare situaţia trimestrului 1, care are de obicei cele mai bune încasări din întreg anul, datorită bonificaţiilor acordate la plata integrală a taxelor şi impozitelor”, a concluzionat ieri primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Peste zece miliarde de lei vechi au fost acordate ca bonificaţie sucevenilor care au plătit taxele şi impozitele locale”.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu: „Peste zece miliarde de lei vechi au fost acordate ca bonificaţie sucevenilor care au plătit taxele şi impozitele locale”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei