Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Parţi civile

Daune morale de aproape 1.000.000 de lei, cerute de rudele muncitorilor decedați în explozia de la fabrica de reșapat cauciucuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia procurorului care a investigat tragedia de acum trei ani de la fabrica de reşapat cauciucuri de la Slobozia-Grăniceşti, când a avut loc o deflagraţie în urma căreia au murit doi muncitori, decizie prin care acesta a stabilit că nu e nimeni vinovat de nenorocirea produsă în 2011, a fost contestată de rudele celor doi decedaţi, care s-au constituit părţi civile în dosar şi cer daune morale de aproximativ 1.000.000 de lei.

Ana Pribagu, soţia lui Teodor Pribagu, şi Lucia Nechifor, mama celuilalt muncitor mort în urma exploziei, Gheorghe Cristinel Prodan, au atacat soluţia procurorului de caz, aceasta urmând să fie analizată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Acesta din urmă poate menţine soluţia, caz în care rudele nemulţumite pot contesta decizia şi în instanţa de judecată, sau poate infirma soluţia.

Aşa cum vă informam în ediţia de ieri, procurorul de caz a decis că nu poate fi trimis nimeni în judecată în acest dosar, considerând că patronii SC Supermag Imperial SRL, Nicoleta Alina Hînţari şi soţul acesteia, Ion Hînţari, precum şi un alt angajat al acestei societăţi, Florin Cristian Bogdaniuc, nu se fac vinovaţi de săvârşirea vreunei infracţiuni.

Chiar dacă anchetatorii acestui dosar au stabilit că nu s-au luat unele măsuri de securitate în muncă, cei trei „nu puteau să prevadă că prin neluarea acestor măsuri, în condiţiile în care ar fi apărut un factor iniţiator, urma să se producă o explozie şi nici nu li se poate imputa faptul că trebuiau şi puteau să prevadă rezultatul faptei lor”.

Totuşi, pentru că s-a constatat neluarea acelor măsuri de securitate în muncă, procurorul de caz a decis sancţionarea administrativă a celor trei învinuiţi, fiecare fiind pus să plătească o amendă de câte 1.000 de lei.

 

I-a cerut patronului firmei bani pentru patru dintre copiii ei, orfani de tată, să poată să îşi termine studiile

În cursul anului trecut, se arată în ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Ana Pribagu şi Lucia Nechifor s-au constituit părţi civile în dosar.

Ana Pribagu, soţia defunctului Teodor Pribagu, care a murit după ce a suferit arsuri pe aproximativ 80% din corp şi care a lăsat în urmă 10 copii orfani de tată, i-a solicitat administratorului SC Supermag Imperial Srl, Nicoleta Alina Hînţari, următoarele sume: 5.000 de lei pentru monumentul funerar, 1.800 de euro pentru biletele de avion ale copiilor care au venit din străinătate pentru a-şi conduce tatăl pe ultimul drum, 2.000 de lei cheltuieli de deplasare şi cazare la Bucureşti, la spitalul la care a fost transferată victima şi unde a agonizat trei zile, înainte de a muri, şi câte 700 de lei lunar despăgubiri pentru patru dintre copiii soţilor Pribagu până la terminarea studiilor. De asemenea, Ana Pribagu a solicitat şi suma de 550.000 de lei, daune morale.

  

„Salariu” de 700 de lei plătit lunar către văduva unuia dintre muncitorii morţi

Ana Pribagu a fost audiată de procurorul de caz în martie 2013. La acea vreme, femeia a declarat că de la data producerii accidentului de muncă şi până la data audierii a primit lunar suma de 700 de lei de la conducerea societăţii, fără  a se întocmi vreun document în acest sens. De asemenea, văduva a arătat că soţii Hînţar au achitat cheltuielile ocazionate de înmormântare (transport sicriu), precum şi suma de 2.000 de lei. „A mai arătat că atâta timp cât va funcționa fabrica de anvelope, învinuitul Ion Hînţari îi va achita lunar suma de 700 de lei”, se arată în ordonanţa procurorilor.

 

Cere daune de 400.000 de lei, după moartea fiului ei

De cealaltă parte, Lucia Nechifor, mama defunctului  Gheorghe Cristinel Prodan, din Ţibeni – Satu Mare, al doilea muncitor decedat după explozia de la fabrica de reşapat cauciucuri, a declarat că se constituie parte civilă cu suma de 400.000 de lei.

Fiul ei a murit la 23 de ani, după ce a suferit arsuri pe circa 95% din suprafaţa corpului, decedând în Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Cei doi muncitori au fost angajaţi la SC Supermag Imperial cu două săptămâni înaintea tragicului eveniment.

Cea de-a treia victimă a deflagraţiei de acum doi ani, Daniel Andrei Şalgău, de 35 de ani, din Milişăuţi, care a scăpat cu viaţă, având însă nevoie de 70-80 de zile de îngrijiri medicale, a declarat că nu se constituie parte civilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daune morale de aproape 1.000.000 de lei, cerute de rudele muncitorilor decedați în explozia de la fabrica de reșapat cauciucuri.
 Vizualizări articol: 2108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Daune morale de aproape 1.000.000 de lei, cerute de rudele muncitorilor decedați în explozia de la fabrica de reșapat cauciucuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei