Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Comisia românilor de pretutindeni din Senat a comemorat victimele de la Fântâna Albă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României a organizat ieri, în sala mare a Bibliotecii din municipiul Rădăuţi, la iniţiativa senatorului sucevean Mihai Neagu, o şedinţă comemorativă cu ocazia Zilei Naţionale de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie. Alături de preşedintele comisiei senatoriale, senatorul Dumitru Marcel Bujor, vicepreşedintele, senatorul Viorel Badea, secretarul, senatorul Marin Nicolae şi senatorul Mihai Neagu, participanţii la întrunire au comemorat 73 de ani de la masacrarea a peste trei mii de români la Fântâna Albă, în nordul Bucovinei, pe teritoriul Ucrainei de astăzi, de soldaţii sovietici.

 

Senatorul Neagu Mihai: Avem o datorie sfântă să cinstim memoria celor care au fost uciși pentru simpla lor vină de a fi fost români

După luările de cuvânt, senatorii au decis să înainteze o recomandare Ministerului Învăţământului pentru introducerea în manualele de istorie a evenimentelor de acest gen, pentru că „generaţia Facebook trebuie să înţeleagă că fără aceste evenimente noi nu existăm”, după cum a afirmat senatorul Badea. La fel, în luarea sa de poziţie, senatorul Neagu Mihai a precizat: „Avem o datorie sfântă să cinstim memoria celor care au fost uciși pentru simpla lor vină de a fi fost români în calea celor cărora nu le mai ajungeau propriile granițe și nu doar atât, avem datoria să-i educăm pe copiii noștri în spiritul iubirii de neam și țară, astfel ca martiraje de felul celui întâmplat la Fântâna Albă să nu fie uitate niciodată”. După întrunirea de la Rădăuţi, participanţii la manifestare s-au deplasat la Fântâna Albă, unde au fost aşteptaţi de autorităţile de la Cernăuţi, după care au depus depus coroane de flori. Tot ieri după amiază a fost oficiată o slujbă de pomenire a martirilor la Mănăstirea Putna. La festivităţi, alături de reprezentanţii Senatului României, au mai participat deputatul Sanda-Maria Ardelean, primarul rădăuţean Aurel Olărean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, şeful de cabinet al senatorului Neagu, Dorin Simota, stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, oameni de cultură, cadre didactice, tineri, elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia românilor de pretutindeni din Senat a comemorat victimele de la Fântâna Albă.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comisia românilor de pretutindeni din Senat a comemorat victimele de la Fântâna Albă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei