Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2014 - Anul XIX, nr. 76 (5585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectiv

Şefa DNA Suceava şi-a propus să eficientizeze lupta împotriva corupţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mihaela Mihai a preluat oficial, începând de ieri, funcţia de şef al Direcţiei  Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Numită cu delegare pentru o perioadă de 6 luni, Mihaela Mihai are 37 de ani şi vine de la Botoşani, din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal.

„Prioritate vor avea dosarele aflate în lucru, care trebuie soluţionate cât mai urgent, iar anchetele în derulare vor beneficia de o atenţie sporită. Vom încerca să valorificăm cât mai eficient toate sesizările venite de la diferite structuri ale statului, dar şi alte informaţii pe linie de corupţie. Scopul meu este eficientizarea luptei împotriva corupţiei în ambele judeţe, Suceava şi Botoşani”, a declarat noul şef al DNA Suceava.

Chiar dacă o aşteaptă un volum imens de muncă, Mihaela Mihai este convinsă că va reuşi să facă faţă şi să confirme aşteptările celor care i-au acordat încredere.

Una din temele de lucru pentru zilele următoare este formarea unei noi echipe, şi asta pentru că toţi procurorii care au lucrat în ultimii ani la structura DNA Suceava, cel puţin pe linie de urmărire judiciară, au optat pentru alte Parchete. Astfel, Constantin Cristian Martin, fost şef al DNA Suceava până pe data de 1 martie, s-a transferat la Parchetul Curţii de Apel Suceava, în timp ce Marius Surdu a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava de la începutul acestei luni. La acelaşi Parchet va pleca şi Ionel Toma, revenirea sa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava urmând să se producă pe data de 14 aprilie.

Pentru că schema de personal pe linie de procurori va rămâne cu un loc vacant în urma acestor plecări, Mihaela Mihai a precizat că a discutat deja cu câteva persoane din rândul cărora se va alege al doilea procuror de urmărire judiciară.

„Îmi place acest tip de muncă, care presupune anchete, şi voi munci cot la cot cu colegul procuror care va veni aici. Pentru mine nu va fi nici o problemă deoarece sunt familiarizată cu ceea ce înseamnă dosarele de corupţie. Trebuie să spun că va exista şi o evaluare a lucrătorilor de poliţie judiciară pentru a vedea dacă trebuie reînnoit ceva. Sunt convinsă că vom închega în cel mai scurt timp o echipă competentă şi cât mai sudată”, a declarat Mihaela Mihai.

Noul şef al DNA Suceava a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 1999, iar mai apoi, între 2001 şi 2003, a urmat cursurile Institutului Naţional de Magistratură.

Ulterior a lucrat ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, a avut o experienţă de un an ca magistrat la Judecătoria Botoşani, iar în 2008 a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie, Din iulie 2012 a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, funcţie pe care a deţinut-o până la numirea în funcţia de şef al DNA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefa DNA Suceava şi-a propus să eficientizeze lupta împotriva corupţiei.
 Vizualizări articol: 5157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Şefa DNA Suceava şi-a propus să eficientizeze lupta împotriva corupţiei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine !! trimis de
( 3 apr 2014, 12:38:58
foarte bine venita ideea dumneavoastra incepeti cu comuna BOROAIA ! SUCCES !!
1.1  RE: Foarte bine !! trimis de
( 3 apr 2014, 18:31:55
Mircea Raky Bos aceeasi problema EXISTA SI LA BOROAIA nu numai la Udesti DOAR CA AICI PERSONAJELE au nume DIFERITE si anume nea CIOANCA primarul comunei adica BERARIU VASILE si "tata" lui adica STAN IOAN deputat aceiasi mafie PSD
2.   Fa treaba trimis de
( 4 apr 2014, 09:46:03
D-na (soara) Mihai,
Daca totusi ti-ai propus sa faci treba fa sa se vada !! ca ne mananca coruptia mai ales fuctionarii publici corupti care dupa ce le platim salariile to noi contribuabili vor si spaga grasa!! Nesimti-tii.

Iar pt tine Irina Holbu care-i problema ca e de la botosani??!! ce conteaza de unde vine potae sa fie si din PAKISTAN atata tim cat isi face treba sau esti patata si tie frica ...............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei