Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2014 - Anul XIX, nr. 40 (5549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emoţionant

Bărbatul care avea nevoie de bani pentru proteză, ajutat de cititori ai „Monitorului de Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un exemplu emoţionant de solidaritate umană a fost dat, în aceste zile, de toţi cei care au telefonat sau au venit la redacţia ziarului „Monitorul de Suceava” pentru a-l ajuta pe Ioan Ghimiş, suceveanul care mai avea nevoie de 350 de lei pentru a-şi repara proteza care îi înlocuieşte piciorul drept, pierdut în urma unui accident de tren, la vârsta de 14 ani.

Prima persoană care ne-a contactat a fost o tânără femeie de afaceri, Elena Ihnatiuc, proprietara firmei Abenor Interim, care a oferit 600 de lei, sumă ce acoperă integral costul reparaţiei, de 500 de lei. Apoi a venit Leonard Breabăn, de la firma de pază şi protecţie NGGS, cu 350 de lei, pe care i-a lăsat pentru familia Ghimiş, după ce l-am informat că banii pentru reparaţia protezei au fost deja donaţi. La fel au procedat toţi ceilalţi care au telefonat marţi şi miercuri, spunând că aceşti oameni necăjiţi dar oneşti oricum au nevoie de ajutor.

O familie de pensionari dintr-o comună suceveană a venit cu 300 de lei, alt pensionar cu 50 de lei, altul cu 100  de lei. Câţiva oameni de afaceri au contribuit şi ei cu sume cuprinse între 100 şi 400 de lei.

Au fost români din Franţa, Austria, Spania şi Italia care ne-au cerut numărul de telefon al lui Ioan Ghimiş, care l-au contactat deja şi îl vor ajuta în mod direct, fie cu bani, fie cu rechizite şi alte lucruri necesare la şcoală pentru fiica sa, elevă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, clasa de vioară.

 

Ioan Ghimiş: „Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat. Nu am cuvinte să vă spun ce simt”

Cu vocea gâtuită de emoţie, Ioan Ghimeş ne-a spus că a fost vizitat de „o doamnă din Suceava”, care i-a dus fetiţei dulciuri, alimente, alte lucruri strict necesare, dar şi „o rochiţă şi pantofi cum n-am crezut că o să aibă vreodată fetiţa mea”. „Când am văzut eticheta am ameţit. Numai rochiţa a costat 2,5 milioane de lei vechi! Doamna a spus că o să-i mai aducă şi alte lucruri copilului”, a spus Ioan Ghimiş.

Ieri dimineaţă, la sugestia lui, ca nu cumva să avem vreun dubiu în privinţa folosirii banilor, am fost împreună la firma care se ocupă de proteze şi am achitat costul reparaţiei. Altă parte din banii strânşi a fost utilizată pentru a plăti cheltuielile de întreţinere pentru luna decembrie, 300 de lei. A fost singura restanţă la întreţinere, de regulă plăteşte lună de lună pentru că altfel suma devine prea mare şi nu mai reuşeşte să o achite.

Restul de bani, plus sumele care s-au mai adăugat ieri şi, poate, astăzi, vor fi folosiţi de familia Ghimiş cum crede de cuviinţă. „Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat. Nu ştiu, nu am cuvinte să vă spun ce simt, mai ales că nici nu mă aşteptam ca, după ce se acoperă suma care îmi mai trebuia pentru reparaţie, oamenii să dorească să mă mai ajute”, ne-a declarat Ioan Ghimiş.

Familia Ghimiş nu are probleme cu alcoolul sau drogurile, nu face scandal şi nu se numără printre chiriaşii cu probleme ai municipalităţii. Locuieşte într-o locuinţă socială şi are un venit lunar format din indemnizaţia de persoană cu handicap de grad II, de 234 de lei, şi alocaţia copilului de 40 de lei. Speră ca de anul viitor venitul familiei să crească şi cu o bursă de merit pentru rezultatele la învăţătură ale copilului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care avea nevoie de bani pentru proteză, ajutat de cititori ai „Monitorului de Suceava”.
 Vizualizări articol: 6330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Bărbatul care avea nevoie de bani pentru proteză, ajutat de cititori ai „Monitorului de Suceava”4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 feb 2014, 11:57:02
Ma bucur sa aud ca multi oameni nu au ramas indiferenti dupa ce au citit articolul de acum 2 zile si l-au ajutat pe acest om fiecare cu ce a putut. Pe de alta parte am un sentiment de revolta cand citesc in articol despre veniturile acestei familii (274 lei vechi) si vad la televizor salariile de la ASF, vad cum ministrul muncii in perioada cand era sef la casa de pensii Ilfov i-a dat pensie de handicap sotului (care nu are nici pe departe handicapul domnului din articolul de mai sus). Ma gandesc ca familia mea e compusa tot din 3 membrii si dupa ce achit ratele lunare imi raman undeva la 2000 de lei pentru facturi, benzina, mancare, lapte praf, scutece si alte produse pt copil.....si de-abia imi ajung de pe o luna pe alta. Oamenii astia cum traiesc cu 274 de lei pe luna? Din banii astia isi platesc intretinerea, isi iau de mancare si poarta un copil la scoala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei