Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2014 - Anul XIX, nr. 40 (5549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

PMP Suceava strânge semnături împotriva majorării accizei la combustibili

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a Partidului Mişcarea Populară a început o campanie de strângere de semnături  împotriva accizei de 7 eurocenţi pe litru la benzină şi motorină pe care vrea să o introducă actualul Guvern condus de Victor Ponta. Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a precizat că această campanie se derulează la nivel naţional şi se numeşte „Ponta te arde cu pompa! Atenție, cresc prețurile!

Corneliu Popovici a spus că membrii PMP Suceava vor strânge semnături timp de patru săptămâni. „Voluntarii PMP Suceava vor merge în parcări, la benzinării, la târguri de maşini, dar şi pe străzi, în pieţe, în supermarketuri, în mall-uri pentru a transmite mesajul nostru şi pentru a le cere cetăţenilor, indiferent dacă au maşini sau nu, să semneze împotriva creșterii prețurilor. Această majorare de acciză este o suprataxă care trebuie oprită pentru că va genera creșterea prețurilor. Este o taxă anticetăţean, o taxă contra întregii Românii. Este suprataxa prin care Ponta vrea să le facă plinul baronilor locali pentru campaniile electorale, pe banii sucevenilor și ai românilor”, a spus Popovici. El a subliniat că sucevenii trebuie să știe că introducerea acestei accize înseamnă automat creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile.

„Nu doar şoferii vor plăti acciza; ea va fi plătită de fiecare român. Intră în vigoare acciza, cresc preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz şi de tren etc”, a declarat preşedintele PMP Suceava. Corneliu Popovici a precizat că din estimările făcute, fiecare român va scoate din buzunar patru milioane de lei vechi în 2014 pentru a plăti această acciză, precum şi „toată cascada de scumpiri” determinată de aceasta.

Popovici a arătat că premierul Victor Ponta are două motive pentru care vrea să introducă această taxă suplimentară, primul dintre acestea fiind acela că acciza de şapte eurocenţi reprezintă o modalitate de a aduna bani „pentru baronii USL într-un an electoral”. Liderul PMP Suceava a explicat că în al doilea rând, acciza de şapte eurocenţi e gândită pentru a creşte veniturile bugetare pe care Guvernul nu vrea să le crească prin îmbunătăţirea colectării.

Corneliu Popovici a spus că PMP consideră că există alte soluţii care să evite această nouă taxă. „În primul rând Guvernul trebuie să lupte mult mai serios cu evaziunea fiscală, iar în al doilea rând Guvernul trebuie să fie mult mai serios în absorbţia fondurilor europene. Banii europeni aduc dezvoltare în ţară şi sunt gratis. Îi invităm pe suceveni să ni se alăture acestui demers al nostru, semnând petiția <Ponta te arde cu pompa! Atenție, cresc prețurile!>, pentru a protesta, în acest fel, față de decizia samavolnică și arbitrară a Guvernului Ponta prin care mai pune un bir greu pe spatele tuturor sucevenilor și românilor”, a încheiat Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PMP Suceava strânge semnături împotriva majorării accizei la combustibili.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
PMP Suceava strânge semnături împotriva majorării accizei la combustibili5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare pacat trimis de
(20 feb 2014, 11:38:11
cu o ... semnătură nu se ... schimbă acciza
2.   ;) trimis de
(20 feb 2014, 21:36:30
si ce faceti cu semnaturile?:)))
3.   Ptr.2 trimis de
(21 feb 2014, 09:00:23
le trimitem la antena 3

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei