Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2014 - Anul XIX, nr. 40 (5549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Testare

Aproape 300 de elevi suceveni au spus „pas” celei de-a doua probe de simulare a evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii claselor a VIII-a au susţinut, ieri, a două probă a simulării evaluării naţionale, la disciplina matematică. Aceştiaau primit trei subiecte prin intermediul cărora le vor fi evaluate cunoştinţele dobândite în timpul gimnaziului.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, 269 de elevi din judeţ au absentat la testarea de miercuri. Din cei 7.734 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la şcolile din Suceava, au participat 7.465, aceştia susţinând testarea în 154 de centre de examinare.

Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educației Naționale, rezultatele vor fi afișate vineri, 7 martie. Notele nu se pot contesta.

 

Subiecte mai dificile ca la română

Cei mai mulţi dintre elevi au declarat, la ieşirea din examen, că subiectele au fost accesibile, chiar dacă nivelul de dificultate a fost mai ridicat decât la proba de luni, cea de limba şi literatura română. Cel de-al treilea subiect (unul de geometrie), care prezintă cel mai înalt grad de dificultate şi care cere o tratare mai complexă, a fost desemnat de elevi drept piatra de moară a tezei.

Cosmina Maria, elevă a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, nu a avut emoţii la proba de matematică, testare la care vrea să obţină „peste 9”. „A fost mai greu decât la limba română, dar a fost bine. M-am pregătit intens, am ştiut toate subiectele, dar la subiectul al treilea mi-a luat mai mult timp până mi-am dat seama despre ce e vorba”, a spus eleva la ieşirea din examen.

„Am reuşit cât de cât să rezolv exerciţiile. Am repetat materia în timpul săptămânii trecute, în timpul şcolii, în vacanţa intersemestrială, iar ieri m-am relaxat să am mintea limpede. Un 7 ar fi excelent”, ne-a spus Răzvan Grigoraş, elev în clasa a VIII-a.

Simulările vizează familiarizarea elevilor cu atmosfera şi rigorile unui examen, dar şi îmbunătăţirea rezultateloracestora, acolo unde este cazul.

„Ne ajută pentru că ne dăm seama ce ştim şi ce nu ştim”, a spus elevul Alexandru Bocăneţ.

Cât priveşte nivelul de dificultate al cerinţelor, prof. Dorina Murariu, director al şcolii menţionate, a declarat că „subiectele au fost de nivel mediu şi, cum era normal, a fost şi o cerinţă cu un grad mai mare de dificultate care să-i determine pe copii să se mobilizeze mai bine în pregătirea lor. Cerinţele puteau fi rezolvate în intervalul de timp acordat”.

Proba s-a desfăşurat între orele 9 şi 11, fiecare sală de examinare a fost dotată cu sisteme de supraveghere video, existând, totodată, câte doi supraveghetori de o altă disciplină decât matematică.

 

În mai puţin de două săptămâni are loc simularea bacalaureatului

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a va începe pe 3 martie cu proba scrisă la limba și literatura română, pe 4 martie este programată proba scrisă la limba maternă, iar pe 5 martie - proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării, iar pe 14 martie vor fi anunțate rezultatele.

Pentru prima dată, simularea bacalaureatului va avea loc şi laclasa a XI-a, aceştia urmând a susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie.
În Suceava sunt înscrişi 6.989 de liceeni de clasa a XI-a la zi, 384 de la frecvenţă redusă (FR) şi 52 de elevi la seral. Cât priveşte elevii claselor a XII-a, 6.344, dintre care 5.742 de la învăţământul de zi, sunt aşteptaţi la simulare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de elevi suceveni au spus „pas” celei de-a doua probe de simulare a evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Aproape 300 de elevi suceveni au spus „pas” celei de-a doua probe de simulare a evaluării naţionale4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei