Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2014 - Anul XIX, nr. 40 (5549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul şcolar 2014-2015

Aproape 7.000 de copii din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, pentru anul şcolar 2014-2015, 6.996 de copii din Suceava se vor înscrie în clasa pregătitoare, cu 600 mai mulţi decât în anul şcolar actual.

Cei aproape 7.000 de copii vor fi cuprinşi în 361 de clase.

 

Opt centre de evaluare a elevilor care urmează să fie înscrişi în învăţământul primar

Pentru a şti dacă viitorul elev ar parcurge cu succes fie clasa I, fie clasa pregătitoare sau grupa mare, părinţii pot solicita evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului lor. IŞJSuceava a stabilit opt centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, pentru înscrierea acestora în clasa pregătitoare, clasa I sau grupa mare de la grădiniţă.

Evaluarea se va face sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava, în această acţiune fiind implicaţi toţi psihologii centrului. Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 18 februarie - 12 martie 2014, în acelaşi interval urmând a fi comunicate şi rezultatele.

La nivelul municipiului Suceava vor fi organizate două centre de evaluare, unul la sediul CJRAE şi celălalt la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

În Rădăuţi, centrul de evaluare va funcţiona la Școala Gimnazială Nr. 5, iar la Fălticeni, la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

În municipiul Vatra Dornei va fi organizat un centru de evaluare la Liceul Teoretic “Ion Luca”, iar la Câmpulung Moldovenesc acesta va funcţiona la Colegiul Silvic Bucovina. Pentru zona Gura Humorului, evaluarea va fi asigurată la Colegiul “Alexandru cel Bun”, iar în zona Vicov, la Liceul Tehnic “Ion Nistor” Vicovu de Sus. Pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor, părinţii trebuie mai întâi să se programeze la respectivul centru. Activitatea de evaluare a dezvoltării psihosomatice va fi planificată în intervalul orar 10.00-18.00, astfel încât programul de desfășurare să sprijine accesul părinților la serviciile de evaluare.

Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului este comunicat în scris părintelui care a solicitat evaluarea, iar rezultatul acesteia nu poate fi contestat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a publicat pe site-ul instituţiei (www.isj.sv.edu.ro), la secţiunea ”Înscrierea în învăţământul primar 2014”, lista actualizată a circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I. Părinţii interesaţi pot găsi informaţii privind unitatea de învăţământ la care sunt arondaţi, stabilită în funcţie de adresa la care locuiesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.000 de copii din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 7.000 de copii din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei