Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 feb 2014 - Anul XIX, nr. 40 (5549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Preşedintele CJ a cerut anchetă de urgenţă asupra comisiilor de evaluare a persoanelor cu handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea comisiilor de evaluare a persoanelor adulte cu handicap aflate în subordinea Consiliului Judeţean Suceava va fi verificată, în perioada următoare, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Preşedintele Nechifor s-a autosesizat în urma articolului apărut, ieri, în cotidianul „Monitorul de Suceava”, referitor la faptul că membrii celor două comisii solicită tuturor pacienţilor documente despre debutul handicapului, peste referatul medicilor specialişti, prevăzut de lege. În majoritatea cazurilor este vorba despre acte de acum 30-40 de ani în urmă, aflate în arhivele spitalelor sau ale şcolilor speciale din judeţ sau din ţară. În unele cazuri astfel de documente nici nu (mai) există sau sunt greu de obţinut, presupunând cheltuieli şi deplasări suplimentare. Conform legii, cel care atestă corectitudinea diagnosticului şi răspunde legal pentru asta este medicul specialist, prin semnătura şi parafa de pe referatul medical.

 

Numărul persoanelor cu handicap a crescut, în 2013, cu 1.000 faţă de anul precedent

Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, ne-a declarat, ieri, că a cerut o anchetă de urgenţă asupra celor două comisii, în ceea ce priveşte baza legală a solicitărilor lor de acte suplimentare şi a punerii la îndoială a corectitudinii diagnosticului asumat de medicii specialişti.

„Dacă ancheta va dovedi că membrii comisiei au făcut abuz în funcţie şi nu au o bază legală pentru aceste solicitări, vor fi înlocuiţi. Toţi. Indiferent despre câte persoane este vorba”, a precizat Nechifor.

La sfârşitul anului trecut, în judeţul Suceava erau înregistrate 18.597 de persoane cu handicap, cu 1.000 mai mult faţă de anul 2012. Dintre aceştia, 7.537 au un handicap grav, 10.084 handicap accentuat, 878 handicap mediu şi 98 un handicap uşor.

Creşterea numărului persoanelor cu dizabilităţi nu înseamnă neapărat că au apărut mai mulţi oameni cu handicap, ci şi că s-au mai schimbat mentalităţile şi familiile nu-i mai ascund pe cei care au o problemă ca pe o pată ruşinoasă pe „blazonul” familiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ a cerut anchetă de urgenţă asupra comisiilor de evaluare a persoanelor cu handicap.
 Vizualizări articol: 2603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Preşedintele CJ a cerut anchetă de urgenţă asupra comisiilor de evaluare a persoanelor cu handicap4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine sa le fie!! trimis de
(20 feb 2014, 15:13:45
Domnule presedinte,daca vedeti ce persoane cu grad de handicap le cheama anual la comisie,care de abia se deplaseaza iar doamnele din comisie desi sunt in biroul inchis pe dinauntru ,unde isi beau cafeaua si se hilizesc de se aude de afara.Pina la ora 9 punct nu deshid biroul,apoi foarte nervoase incep:ba mai trebuie asta,ba asta desi tu esti cu dosarul complet conform celor afisate pe hol.Si nu mai inteleg un lucru:acelasi diagnostic iar gradul un an ti-l da ,al doilea an nu iar al treilea an iarasi ti-l da.La contestatii sa nu chemi bolnavul sa-l vezi,tu ca doctor care ii tai gradul n-am pomenit.Taiati in carne vie ca prea sau boierit cucoanele!!
2.   ;) trimis de
(20 feb 2014, 21:35:54
cred ca era si cazul, numai la cum se comporta cu oamenii de restul nici nu mai spun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei