Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datorii

Societatea fostului deputat Mircea Grosaru, executată silit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma de insolvenţă a fostului deputat Mircea Grosaru are de plătit o sumă importantă către SC Drumuri şi Poduri SA. Este vorba de 151.939 de lei, bani pe care Societatea Românească de Insolvenţă SPRL, fostă Euroconsulting SPRL, i-a încasat ilegal în perioada când a avut calitatea de administrator judiciar la SC Drumuri şi Poduri SA.

Acţiunea pentru recuperarea acestor sume a fost formulată de SC Multiconsult IPURL, actualul administrator judiciar al societăţii de drumuri din Suceava, iar Tribunalul şi mai apoi Curtea de Apel Suceava au admis cererea.

După ce această sentinţă a rămas definitivă, în aprilie 2013 s-a cerut sprijinul unui executor judecătoresc, care acum întreprinde demersurile necesare pentru a lua banii de la firma fostului deputat Grosaru în vederea transferării lor în conturile SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

La Societatea Românească de Insolvenţă SPRL, Mircea Grosaru deţinea 50% din acţiuni, în valoare totală de 900.000 de lei. Firma este condusă de Andi Gabriel Grosaru, nimeni altul decât fiul deputatului care a reprezentat în Parlament minoritatea italiană din România în perioada 2004-februarie 2014.

 

Cum s-a ajuns la executare silită

În luna aprilie 2011, Tribunalul Suceava a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă faţă de SC Drumuri şi Poduri SA şi a desemnat ca administrator special provizoriu firma Euroconsulting SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1.500 de lei lunar. Ulterior, la câteva zile după decizia Tribunalului, reprezentanţii Euroconsulting SPRL au solicitat creditorilor să confirme această firmă ca administrator judiciar, dar cu o remuneraţie lunară de 5.000 de euro, exclusiv TVA, la care s-ar mai fi adăugat şi 5% din valoarea sumelor pe care ar fi reuşit să le recupereze de la firmele care aveau datorii la SC Drumuri şi Poduri SA. Solicitarea nu a fost acceptată de creditori, care au infirmat numirea SC Euroconsulting SPRL ca administrator judiciar. Cu toate acestea, reprezentanţii Euroconsulting SPRL au susţinut că au primit aprobarea creditorilor pentru ca această firmă să fie administrator judiciar. În aceste condiţii, Direcţia de Finanţe şi Consiliul Judeţean au solicitat convocarea unei noi adunări a creditorilor, în care s-a decis înlocuirea firmei Euroconsulting SPRL cu SC Multiconsult IPURL Suceava, decizie confirmată în luna septembrie 2011 de judecătorul sindic.

De remarcat faptul că, deşi nu a avut aprobarea creditorilor, firma deputatului Mircea Grosaru a încasat timp de cinci luni suma de 5.000 de euro, pe care a stabilit-o singură, respectiv în perioada aprilie-octombrie 2011.

 

Plângerea penală, soluţionată cu NUP

În acelaşi dosar privind sumele încasate ilegal de reprezentanţii Euroconsulting SPRL din conturile SC Drumuri şi Poduri SA a fost formulată şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru infracţiuni la Legea Insolvenţei. Procurorii acestui parchet au decis însă că nu este vorba de nici o infracţiune şi au închis dosarul cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale. Rezoluţia a fost atacată la procurorul general Vasile Mandici, care a menţinut soluţia subalternilor săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societatea fostului deputat Mircea Grosaru, executată silit.
 Vizualizări articol: 2698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Societatea fostului deputat Mircea Grosaru, executată silit3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei