Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Steliana Miron: „Populaţia din România este supusă presiunilor autorităţilor juridice sau fiscale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea Steliana Vasilica Miron, care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava în Parlamentul României, îşi doreşte ca întreaga clasă politică să-şi dea mâna pentru ca românii să trăiască mai bine, iar eforturile celor care conduc ţara să nu fie îndreptate doar spre întărirea statului de drept.

Într-o interpelare adresată prim-ministrului Victor Ponta de la tribuna Senatului, Steliana Vasilica Miron s-a arătat îngrijorată de numărul mare de dosare penale şi de executare silită aflate în lucru.

„Funcţionarea statului de drept în România se întâmplă la supraturaţie, astfel cum rezultă din informaţia comunicată de procurorul general al României, conform căreia sunt înregistrate circa 2 milioane de dosare penale, ceea ce înseamnă că minim un român din zece, de peste 18 ani, are un dosar penal. Tot din statistici rezultă că peste 3 milioane de români sunt în faza executării silite la solicitarea firmelor de recuperări creanţe. Practic, peste 5 milioane de români au probleme juridice sau economice”, a arătat senatorul sucevean.

Potrivit Stelianei Vasilica Miron, România este singura ţară din Europa cu un procent atât de ridicat al oamenilor supuşi presiunilor autorităţilor juridice şi fiscale.

„Dacă până acum acest lucru a fost interesant doar pentru statistici, consider că a devenit o problemă de siguranţă naţională care nu mai poate fi ignorată sau tratată cu paliative. Este responsabilitatea noastră, a întregii clase politice, să schimbăm viaţa românilor, nu numai să întărim statul de drept. În mediul de afaceri se spune că oricărui om de afaceri i se poate întocmi un dosar penal. Acest lucru nu este folclor, ci realitatea care s-a întâmplat ieri, se întâmplă azi şi nimeni nu mai reacţionează. România este astăzi ţara care-i sperie pe români”, a mai arătat Steliana Vasilica Miron în interpelarea adresată premierului Victor Ponta.

Senatoarea care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava aşteaptă acum un răspuns din partea prim-ministrului, prin care acesta să precizeze clar dacă prioritatea României este cetăţeanul sau statul de drept, cu toate consecinţele amintite mai sus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Populaţia din România este supusă presiunilor autorităţilor juridice sau fiscale”.
 Vizualizări articol: 1926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 7 voturi
Steliana Miron: „Populaţia din România este supusă presiunilor autorităţilor juridice sau fiscale”1.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profunditatea sexy senatoarei trimis de
(12 feb 2014, 11:23:57
Doamna senatoare rosteste fraze pline de profunzime si profesionalism.Dar hai sa exemplificam.Cum arata aceste fraze in contrapondere:"Este responsabilitatea noastră, a întregii clase politice, să schimbăm viaţa românilor, nu numai să întărim statul de drept." """Ar fi o surpriză placută din partea sotului să-mi ofere o lenjerie intimă de Paşte"".

2.   Halal representativ trimis de
(12 feb 2014, 16:01:22
ingrijorator! pai care este miss rezultatul INTARIRII STATULUI DE DREPT? eliminarea coruptiei, egalitate si justitie, respect pentru dignitatea 'tuturor' oamenilor. Fair-play. Un politician si un om de rand vor fi tratati egal in fata justitiei. Un stat modern este un stat capabil sa-si taxeze eficient populatia eficient ca sa investeasca apoi in infrastructura, etc. Lasa justitia sa si faca treaba cu dosarele penale. problema dumneatale este sa ti insusesti etica profesionala si de lucru si sa ti faci treaba corect si interesul oamenilor care te au ales sa i reprezinti. sau dumenata te temi ca vei fi urmatoarea cu un dosar???
3.   Doamna, habar nu aveti despre ce vorbiti trimis de
(12 feb 2014, 23:17:05
Veniti din PPDD, si asa imi garanteaza ca veniti ca toti ceilalti fara experinta, fara cercetare, fara dovezi. In politica probabil v-ati baza pe frumusete, si va asigur ca sunteti foarte frumoasa, nu o spun de rau, doar ca in politica, pentru a fi competent, ai nevoie de cunostinte.

Domna, unu la mana, majoritatea din aceste dosare sunt VECHI, de ani de zile chiar, deoarece sunt putini procurori! Numai in suceava sunt mii de dosare ca nu pot fi rezolvate deoarece nu este suficient personal.
In al doilea rand, politica nu SUSTINE deloc justitia, nu usureaza deloc munca lor si asta contribuie mult.
Deci daca anul trecut 1% din populatie au dosare penale si numai 0.3% se rezolva, restul ajung pe anul urmator care poate are 0.8% dosare, se aduca cu 0.7 si se face 1.5% si asta e generos. Dar vedeti cat de usor se face greseala asta.

Dumneavoastra, nu stiu daca va pot numi politician, mi se pare ca sunteti ca alti PPDD si USL, adica oportunisti, oameni care se inscriu doar pentru bani. Sustineti sa apasam pe justitie deoarece ea este rea ca judeca infractorii!! E rusine, domna, rusine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei