Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Amenzi de aproape 2 miliarde de lei vechi, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, în luna ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul lunii ianuarie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat 296 de acţiuni de control, fiind aplicate 124 de amenzi, în valoare de 191.800 de lei. Tot în prima lună a anului, sucevenii au înaintat 142 de reclamaţii, fără însă a se evidenţia un anumit domeniu de activitate sau operator economic cu un număr mai mare de plângeri cumulate.

 

Produse oprite de la comercializare

O tematică desfăşurată de comisarii suceveni a vizat respectarea prevederilor legale privind comercializarea detergenţilor şi a altor produse de curăţat. S-au efectuat 14 acţiuni de control, aplicându-se 12 amenzi în valoare de 33.000 de lei. De la comercializare s-au oprit produse în valoare de 14.099 de lei.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct al CJPC Suceava, „principalele aspecte sesizate au fost: lipsa traducerii etichetelor în limba română, lipsa listei de ingrediente, pachete promoţionale incorecte sau la care nu se poate verifica corectitudinea ofertei, prin lipsa preţurilor pe produsele iniţiale”.

O altă tematică desfăşurată de CJPC Suceava a avut în vedere respectarea calităţii, a conformităţii, a condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în unităţile de alimentaţie publică, neincluse în structurile de primire turistică. S-au efectuat 104 acţiuni de control, aplicându-se 48 de amenzi în valoare de 32.100 de lei.

„Ca principale aspecte neconforme constatate amintim: lipsa etichetării alimentelor preparate, lipsa etichetării alimentelor porţionate şi congelate”, a mai arătat Vasile Latiş.

 

Promoţii neconforme

Tot în luna ianuarie, comisarii suceveni au mai verificat respectarea prevederilor legale la vânzările cu preţ redus. S-au efectuat 38 de acţiuni de control, aplicându-se 15 amenzi în valoare de 42.750 de lei, ca deficienţe constatându-se: lipsa afişării perioadei în care există reduceri, lipsa preţurilor vechi şi a preţurilor noi.

Comisarii CJPC Suceava au mai controlat respectarea prevederilor legale la încheierea contractelor de credit de consum, în cazul achiziţionării de produse de la comercianţi cu plata în rate. Comisarii au întreprins şase acţiuni de control, fiind aplicate amenzi în valoare de 14.000 de lei.

„Ca deficienţe s-au constatat următoarele: neafişarea listelor cu dobânzi, tarife şi comisioane, lipsa detalierii elementelor ce alcătuiesc costul creditului sau lipsa informării consumatorului asupra sumei ce urmează a fi achitată lunar”, a conchis Vasile Latiş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape 2 miliarde de lei vechi, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, în luna ianuarie.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Amenzi de aproape 2 miliarde de lei vechi, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, în luna ianuarie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei