Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Majorările de întârziere ridică valoarea restanţelor asociaţiilor de proprietari către furnizorul de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Posibilitatea ca sute de familii din Fălticeni să rămână fără apă potabilă sau să primească apă cu porţia doar câteva ore pe zi din cauza datoriilor pe care cetăţenii le au la ACET şi a restanţelor pe care furnizorul de apă le are la rândul său faţă de compania care asigură energia electrică, pentru că nu îşi încasează facturile, nu a rămas fără ecou în rândul locatarilor şi a preşedinţilor asociaţiilor de proprietari. Cei mai nemulţumiţi sunt cei care şi-au plătit facturile la timp. Revoltaţi, oamenii au mers la asociaţii pentru a cere socoteală administratorilor pentru situaţia creată.

 

Asociaţiile doresc ştergerea penalităţilor de întârziere   

Bogdan Irimia, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 11 din Fălticeni, ne-a spus că în ultimele şase luni asociaţia a făcut eforturi mari de reeşalonare a datoriilor către furnizori şi de a achita sumele restante. 

“Noi avem datorii către ACET, nu cred însă că acestea sunt de 340.000 de lei, cum a anunţat domnul director Cozma. Este important ca oamenii să ştie că am preluat asociaţia, în august 2013, cu peste 400.000 de lei datorii, însemnând: 290.000 de lei la ACET Fălticeni, 50.000 de lei la E.ON, 65.000 de lei la GOSCOM Fălticeni şi 10.000 de lei la Administraţia Financiară. Abia pe 11 februarie 2014 am aflat de la conducerea Agenţiei Locale ACET Fălticeni că la valoarea datoriei comunicată la preluarea asociaţiei, în august 2013, se mai adaugă şi majorări de 51.000 de lei, sumă care se regăseşte în ultima valoare a datoriei anunţată luni de ACET Fălticeni. Datorii sunt, dar nu sunt făcute de noi. Noi plătim factura curentă, lunar, şi ni se dă chitanţă pentru sumele din anii din urmă, lucru care nu ni se pare normal. Am trăit cu speranţa că există înţelegere, că suntem sprijiniţi şi că furnizorii sunt interesaţi să-şi primească banii pentru serviciile prestate”, ne-a spus Bogdan Irimia.

 

Locatarii au plătit apa, dar banii nu au mai ajuns la ACET

Bogdan Irimia spune că timp de patru ani în asociaţia pe care o conduce nu a exista o organizare corespunzătoare, au fost mai multe probleme financiare, motiv pentru care au fost sesizate Primăria municipiului Fălticeni şi poliţia. În urma expertizei oamenilor legii s-a stabilit că din gestiune lipsesc 140.000 de lei, dar cei care conduc asociaţia în prezent cred că suma este cu mult mai mare.

“Am aşteptat să înceapă procesul fostului administrator, să dea socoteală pentru banii care nu au ajuns la furnizori. Fiecare aducea indexul apometrelor când dorea, cât dorea, erau tot felul de instalaţii şi improvizaţii prin apartamente. Am luat-o de la zero. Nu putem acum să le repartizăm oamenilor datoria înregistrată de fosta administraţie a asociaţiei. Ar însemna să repartizăm suma de 340.000 de lei încă o dată, iar oamenii au chitanţe precum că au plătit. Sunt şase blocuri de garsoniere unde locuiesc numai pensionari, şomeri şi oameni cu probleme. Cum să te duci să le mai ceri să plătească ceea ce au plătit deja? Noi am încercat să venim în ajutorul oamenilor, nu poţi să spui că asociaţia a mers în continuare în pierdere. Am început să reparăm subsolurile, ca să nu mai fie pierderi, încercăm să intrăm în normalitate, să aducem apometrele între 28 şi 31 ale lunii, să fie declarat indexul corect, să citim la scările de bloc, să verificăm instalaţiile. Când credeam că suntem pe un drum bun, că treaba merge, încep presiunile, iar omul de rând percepe că facem lucruri necurate. Din august 2013, de când am preluat asociaţia, s-au achitat toate facturile emise”, a încheiat Bogdan Irimia.

Asociaţia de proprietari nr. 11 este singura asociaţie din Fălticeni care, tocmai pentru a ţine la curent proprietarii cu activitatea internă, şi-a creat o pagină web.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorările de întârziere ridică valoarea restanţelor asociaţiilor de proprietari către furnizorul de apă.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorările de întârziere ridică valoarea restanţelor asociaţiilor de proprietari către furnizorul de apă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei