Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal

Părinţii unui copil de 9 ani, de la secţia de hochei, revoltaţi că băiatul a fost bătut sub pretextul „botezului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Părinţii unui copil în vârstă de 9 ani, de la clubul de hochei CSM Suceava, şi-au luat băiatul din cantonamentul în care se afla, la Ploieşti, după ce fiul lor ar fi fost lovit în repetate rânduri de colegii mai mari, sub pretextul „botezului” care se practică în multe discipline sportive.

Părinţii s-au declarat revoltaţi nu atât de incidentul în sine,  ci de faptul că antrenorul nu ar fi supravegheat copiii şi  nu a oprit agresiunea.

 

A plecat în miez de noapte la Ploieşti după un telefon al fiului: „Ajutor, mă bat copiii în cameră”

Tinerii hocheişti sub 12 ani ai CSM Suceava s-au deplasat săptămâna trecută la Ploieşti, unde, în perioada 4-9 februarie, a avut loc un turneu de calificare în play-off. Copilul în vârstă de 9 ani, elev în clasa a II-a, mai mic decât majoritatea colegilor, ar fi fost lovit în camera de hotel în care erau cazaţi. O scenă de acest gen a fost filmată cu telefonul mobil de unul dintre copii. Pe imagini se vede cum copilul de 9 ani încasează o serie de lovituri de la unul din colegii de echipă, inclusiv cu picioarele.  La un moment dat se strigă „botezul”, copilul încasând mai multe palme la fund. Băiatul de 9 ani îşi sună la un moment dat mama şi îi cere disperat ajutorul:

“Ajutor! Mă bat copiii în cameră”.

Tatăl băiatului, Dănuţ Mocanu, a plecat vinerea trecută, în miez de noapte, spre Ploieşti.

„Băiatul a sunat-o pe mamă, ţipa şi plângea că îl bat colegii. Era a treia seara când suna.... La 12 noaptea am plecat spre Ploieşti”, a relatat tatăl. Acesta susţine că a luat decizia de a pleca la Ploieşti după ce antrenorul, Constantin Curelar, i-a tratat foarte superficial la telefon.

Bunica băiatului a declarat, la rândul ei, că agresiunea nu poate fi justificată prin aşa-zisul botez: “Ce botez e ăsta, să-l bată pe copil trei zile?”, s-a arătat revoltată femeia.

 

Antrenorul spune că a fost vorba de un banal „botez” amplificat nejustificat

Antrenorul echipei de hochei, Constantin Curelar, vede lucrurile total diferit în acest caz şi consideră că părinţii băiatului amplifică nejustificat acest incident.  

„Majoritatea lumii sportive ştie că nou-veniţii primesc botezul, e o tradiţie în foarte multe sporturi. Botezul constă în lovituri uşoare cu crosa sau şlapii la fund... Copilul a refuzat botezul, are o personalitate mai puternică, şi s-a ajuns la acest incident. Părinţii nu au fost acolo ca să ştie ce s-a întâmplat, trebuie ţinut cont şi de faptul că băiatul nu are nici o zgârietură”, a declarat Constantin Curelar, dând de înţeles că agresiunea a fost de scurtă durată şi nu atât de gravă cum spun părinţii şi băiatul de 9 ani. 

El a mai subliniat că este antrenor de la 27 de ani, acum având 61 de ani, şi nu a mai avut niciodată reclamaţii de acest gen.

Părinţii copilului au precizat că astăzi vor sesiza Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi este posibil să depună şi o plângere la poliţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii unui copil de 9 ani, de la secţia de hochei, revoltaţi că băiatul a fost bătut sub pretextul „botezului”.
 Vizualizări articol: 2986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Părinţii unui copil de 9 ani, de la secţia de hochei, revoltaţi că băiatul a fost bătut sub pretextul „botezului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai zau...!!! trimis de
(12 feb 2014, 11:56:22
Pai cum mama huciului sa lasi niste handralai cu porniri animalice sa bata un copchilas de 9 ani. Tampitul ala nu se gandeste ca poate avea repercusiuni foarte grave asupra psihicului copilului? Copii normal ca in spiritul haitei s-au aliat impotriva celui mai mic, ca asa facea toata lumea, dar bivolul ala de antrenor ce a facut impotriva acestui lucru? Eu unul ca parinte l-as sacrifica pe loc...l-as bate personal cu o crosa peste hoit pana ar suna la masa sa ceara sa-l ia acasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei