Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege

Senatorul Bereanu anunţă că fermierii nu vor mai trebui să returneze către APIA banii primiţi din subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermierii suceveni care au fost somaţi să returneze către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) subvenţiile primite în perioada 2007-2010 sunt pe cale să scape de această obligaţie, stabilită în urma verificări efectuate de Curtea de Conturi. Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a anunţat că în cursul zilei de ieri a fost adoptată în Senat Legea nr. 673/2013 cu privire la unele măsuri referitoare la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, act normativ care rezolvă problema fermierilor care trebuiau să restituie banii din subvenţii după ce Curtea de Conturi a constatat că obţinerea acestora s-a făcut în baza unor declaraţii pe propria răspundere false. Trebuie spus că aproape 800 de fermieri din judeţul Suceava au fost somaţi de APIA în vederea restituirii subvenţiilor primite începând cu anul 2007, având în vedere că fondurile au fost primite după ce au declarat fals că nu au datorii la bugetul local sau la bugetul de stat.

Neculai Bereanu a subliniat că în baza proiectului de lege votat ieri în Senat, aceşti fermieri nu vor mai returna sumele primite drept subvenţii, iar cei care au achitat deja banii îi vor primi înapoi de la APIA. Senatorul PSD a explicat că legea mai trebuie să fie votată şi în Camera Deputaţilor, adăugând că în bugetul pe anul acesta sunt alocate fondurile necesare pentru returnarea sumelor deja achitate de fermierii aflaţi în această situaţie. Fermierii îşi vor primi banii până la sfârşitul acestui an. Senatorul sucevean a mai spus că în baza acestei legi vor putea beneficia de subvenţii şi fermierii care nu au mai depus cereri deoarece aveau datorii la bugetul local sau de stat.

Neculai Bereanu a amintit că în cursul anului trecut a avut două interpelări pe tema problemei fermierilor care au fost nevoiţi să returneze banii din subvenţii, una la Ministerul Agriculturii şi una la comisarul european Dacian Cioloş. „În urma acestor demersuri, împreună cu mai mulţi parlamentari am susţinut acest proiect de lege. În calitate de membru al comisiei de agricultură din Senat am votat pentru proiectul de lege, care vine în mod clar în sprijinul fermierilor. Iar prin adoptarea acestei legi s-a revenit în cele din urmă la normalitate”, a declarat Neculai Bereanu. El a mai explicat că în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi va fi stabilită procedura de plată a sumelor către fermierii care au restituit subvenţiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Bereanu anunţă că fermierii nu vor mai trebui să returneze către APIA banii primiţi din subvenţii.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Senatorul Bereanu anunţă că fermierii nu vor mai trebui să returneze către APIA banii primiţi din subvenţii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei