Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Delăsare

Datorii de aproape 1,5 miliarde de lei vechi pentru o scară de bloc, de la trei apartamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În vreme ce unii suceveni fac eforturi serioase pentru a se ţine la zi cu plata cheltuielilor de întreţinere, alţii par să fi uitat cu totul că mai au şi astfel de obligaţii.

Este şi cazul unui bloc de pe strada Oituz, O3, scara A, la care datoriile totale ale locatarilor pentru cheltuielile de întreţinere sunt de aproape 1,5 miliarde de lei vechi.

Problema e că aproape întreaga sumă este cumulată de datoriile la întreţinere a trei dintre proprietari, care au de plătit sute de milioane de lei vechi pentru căldura, apa caldă şi apa rece de care au beneficiat de-a lungul timpului, fără a plăti nimic ani la rând.

În condiţiile în care toţi locatarii din bloc riscă să rămână fără căldură şi apă caldă ca urmare a restanţelor foarte mari către Termica, preşedintele de asociaţie, Radu Chisăliţă, a semnalat o situaţie anormală, în care zeci de persoane bune-platnice vor avea de suferit din cauza a trei vecini care nu au mai plătit de 5-7 ani de zile.

„Numai de la trei datornici dintr-un bloc sunt de recuperat peste 1,3 miliarde de lei vechi. Mai mult, situaţia asta anormală a început să-i influenţeze şi pe alţii. Iarna aceasta au scăzut drastic încasările, ceilalţi vecini fiind nemulţumiţi de faptul că deşi restanţierii nu au plătit nimic, beneficiază în continuare de căldură şi apă caldă. <Nu venim să mai plătim! Dacă aştia nu au dat nimic de şapte ani de zile şi primesc în continuare, noi ce rost are să mai plătim?>- spun ei”, a declarat preşedintele asociaţiei 74, care a precizat că de trei ani de zile se judecă cu cei trei datornici, fără nici un rezultat.

Cea mai mare restanţă din respectiva scară de bloc este cea a lui Severin Motrici, care, la nivelul lunii decembrie 2013, avea de achitat 54.492 de lei, adică mai bine de jumătate de miliard de lei vechi.

La o diferenţă de 100 de milioane de lei vechi, în topul datornicilor, se află Lucia Toderaşcu, care are de achitat peste 44.000 de lei. Numai datoriile celor doi, puse cap la cap, totalizează aproate un miliard de lei vechi, dar ca situaţia să fie şi mai gravă, un al treilea locatar, Grigore Andriucă, a acumulat datorii de 30.463 de lei (peste 300 de milioane de lei vechi).

Interesant este că în vreme ce locatarii cu cele mai mari datorii consumă căldură şi apă caldă fără nici o restricţie, la Motrici cheltuielile pe decembrie fiind de aproape 270 de lei, iar la Toderaşcu de aproape 360 de lei, alţii, care nu au datorii mari sau aproape deloc, au făcut restricţii la consum, la unii factura totală de cheltuieli a lunii decembrie fiind de sub 100 de lei.

În respectiva scară de bloc sunt 44 de garsoniere, cu o suprafaţă locuibilă de 28 de mp fiecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datorii de aproape 1,5 miliarde de lei vechi pentru o scară de bloc, de la trei apartamente.
 Vizualizări articol: 4194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Datorii de aproape 1,5 miliarde de lei vechi pentru o scară de bloc, de la trei apartamente5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(12 feb 2014, 12:14:37
daca nu platesc chiar nimic trebuie sa fi obligati, constransi sa plateasca . altul plateste cum poate si tu de ani de zile nu platesti nimic...niste nesimtiti
2.   ERASER trimis de
(12 feb 2014, 12:41:26
Măi meştere, uşor este a comenta aiurea de situaţia altora. Redactorul dacă şi-ar fi făcut treaba mai bine în legătură cu articolul, nu ai mai fi scris acel comentariu. Cică ziarul vorbeşte cu oamenii. Care oameni? A vorbit cu locatarii care au datorii? A aflat motivele pentru care nu au plătit? Mă îndoiesc. TU, Eraser ( o dăm pe engleză acuma? ) de unde ştii tu de ce nu au plătit oamenii? Poate nu au avut de unde. Trăieşte tu dintr+un salariu de 600 RON pe lună şi mai vorbim. NU LUA DE BUN TOT CEEA CE SE SCRIE. SUNT CONVINS CĂ OAMENII PLĂTESC CÂT POT ŞO CÂT AU.Probabil ţie îţi dă mami tău bani de buzunar. Pe net toţi suntem zmei, dar în realitate nişte mieluşei.
2.1  RE: ERASER trimis de
(12 feb 2014, 15:43:25
Da tu, Burt1(pe ce o dam acuma?), ai vb cu oamenii, ai aflat motivele pt care nu au platit? De unde esti tu asa convins ca oamenii platesc cat pot si cat au, daca ei in ani de zile nu au platit nimic? Tu stii cati sunt in Suceava cu salarii foarte mici si totusi fac ce pot si platesc macar o parte din datorii? Ce ar fi sa nu platim niciunul, sa ne dea gratis caldura si apa rece/calda. Totodata stii cati jegosi si nesimtiti sunt care in loc sa plateasca mai intai datoriile dau banii pe bautura, tigari si shaorme la mall ? Ceilalti din blocul respectiv care sunt cu platile la zi ce fac, ce ai face in locul lor? Cat despre bani de buzunar si ce prostii mai scri pe acolo, nu ma cunosti.
2.2  RE: ERASER trimis de
(12 feb 2014, 16:12:26
Dintr-un salar de c...t nu ai cum sa traiesti, doar supravietuiesti...De ce as plati eu de exemplu cheltuielile mai intai??? Ca sa traiasca bine mersi smecherii din administratie,actionarii si profitorii de la Termica si eu sa supravietuiesc doar??Nu frate...Nu am nevoie de Termica...Imi sap fantana la bloc si gatalaughing Saracia e problema la noi si salariile mizere din tara...Cand vor ajunge salariile pe aceeasi linie cu preturile alimentelor si facturilor astfel incat sa-mi ramana suficienti bani sa traiesc bine, nu sa supravietuiesc, o sa platesc facturile in primul rand,dar data fiind situatia de la noi...SA MI-O S..A SMECHERII...O viata am si nu vreau sa o traiesc chinuindu-ma sa supravietuiesc...vreu sa traiesc bine in primul rand,sa mananc bine,sa fiu sanatos si apoi facturi si restul...
3.   Situatia sta asa trimis de
(12 feb 2014, 13:24:00
DATORIA CELOR 3 PERSOANE,REALA ESTE DE 32.000,RESTUL sunt penalități!1,3 miliarde de lei vechi-320.000=980.000 sau 130.000-32.000=98.000 ,la 100 milioane -penalități de 400 milioane,lăsați sa și plătească datoria,vremurile astea de sărăcie vi-se datorează,nu uitați.Este exagerat sa fie și la 400 de milioane penalități de 100 milioane. Când jupoi oameni nevoiași de unde sa scoată banii? LĂSAȚI CAMĂTA ȘI VA FI MAI UȘOR ADAPTAȚI-VA LA VREMURILE PE CARE LE-ATI CREAT FURÂND ȚARA!!!
4.   Brâzovenescule ! trimis de
(12 feb 2014, 14:04:56
Unde-s locurile de muncă create de marea uniune şi socială (mai bine zis criminală) ?
Ce să facă, tovarăşeilor socialişti,oamenii care nu au bani nici de mâncare nu tocmai de penalităţile adăugate de-a valma ?
Care-s principiile democraţiei use-liste ? Crearea locurilor de muncă,ridicarea nivelului de trai,creşterea demografică,creşterea economică etc,etc,Voi veniţi cu:creşterea sărăciei,distrugerea mediului de afaceri,creşterea corupţiei,creşterea taxelor,impozitelor.Noi toţi,ce suntem pentru voi ?UN număr de vot .NU ?
5.   Comentariu trimis de
(12 feb 2014, 16:21:09
La un dineu, Obama, Angela Merkel şi Băsescu se laudă cu realizările din mandatele lor.
Obama: În S.U.A., un lucrător câştigă 3.000 de dolari pe lună; are nevoie de 2.000 de dolari pentru a avea un trai decent iar cu restul de 1.000 de dolari nu mă interesează ce face.
Angela Merkel: În Germania., un lucrător câştigă 2.500 de euro pe lună; are nevoie de 2.000 de euro pentru a avea un trai decent iar cu restul de 500 de euro nu mă interesează ce face.
Băsescu: În România, un lucrător câştigă 800 de lei pe lună; are nevoie de 2.000 de lei pentru a avea un trai decent iar diferenţa de 1.200 de lei nu mă interesează de unde face rost.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei