Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Utilajele care intervin pe drumurile judeţene, urmărite prin GPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate utilajele şi maşinile care intervin pentru deszăpezire şi combaterea poleiului pe drumurile judeţene din Suceava sunt urmărite în permanenţă printr-un sistem GPS, de pe un computer aflat în biroul directorului Direcţiei de Drumuri şi Poduri (DDP) din cadrul Consiliului Judeţean. Sistemul a fost introdus din această iarnă şi a fost cerut prin caietul de sarcini firmelor care au participat la licitaţia pentru întreţinerea drumurilor.

Directorul DDP, Radu Avădănei, a explicat că fiecare maşină şi utilaj de intervenţie este dotat cu GPS, astfel încât el poate vedea în orice moment câte maşini sunt pe traseu şi unde. De exemplu, vineri dimineaţă sistemul arăta că au fost opt maşini pe traseu. Una dintre maşini a avut un traseu de 12 km pentru a cărui curăţare a lucrat 3,4 ore. Facturarea se face în funcţie de numărul de ore lucrate. „Astăzi, pe 280 de km de drum judeţean s-a lucrat 33 de ore. Înmulţim numărul de km cu numărul de ore şi cu preţul pe care îl plătim pe kilometru, de 5,5 lei, deci astăzi avem de plată 50.820 de lei. Nu plătim timpii de aşteptare, ci doar lucrarea. Din două în două zile filmăm drumurile, să vedem calitatea intervenţiei. La sfârşitul lunii, mi se listează unde şi câte ore a intervenit fiecare maşină. Nu pot să plătesc 1.000 de km de drum, dacă eu am doar 800 de km. Singura variabilă este numărul de ore lucrate”, a spus directorul Avădănei.

În ceea ce priveşte cantitatea de sare cu nisip folosită, aceasta este de asemenea stipulată prin contract, 200 g/mp.

 

CJ plăteşte 5,5 lei/km de drum deszăpezit

Potrivit directorului Avădănei, preţul plătit de Consiliul Judeţean Suceava, de 5,5 lei/ km, este la jumătate faţă de cât se plăteşte în judeţele vecine. Asocierea de firme care a câştigat licitaţia de întreţinere a celor 800 km de drumuri judeţene are obligaţia de a menţine permanent deschisă circulaţia, iar dacă se întâmplă un eveniment rutier din cauza stării drumului, tot firmele răspund, inclusiv pentru plata eventualelor daune.

Prima factură pentru deszăpezire este aşteptată la Consiliul Judeţean în jurul datei de 15 februarie şi atunci se vor trage şi primele concluzii legate de raportul preţ-calitate. Directorul Avădănei se aşteaptă ca pentru toată durata sezonului rece suma totală pentru activitatea de iarnă pe drumurile judeţene, cu tot cu TVA, să nu depăşească 1 milion de euro.

La capitolul deszăpezire, Primăria Suceava, cu aproximativ 140 de km de străzi, a avut de plătit pentru deszăpezire, în luna ianuarie, 100.000 de euro. Pe drumurile naţionale, de la începutul iernii, pentru secţia Câmpulung Moldovenesc, cu 276,6 km de drum, s-au facturat 1,8 milioane lei, iar pentru secţia Suceava, cu 295,7 km de drum, s-au facturat 2 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilajele care intervin pe drumurile judeţene, urmărite prin GPS.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Utilajele care intervin pe drumurile judeţene, urmărite prin GPS5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pove-stiri din neant! trimis de
(10 feb 2014, 12:24:01
Stimati alesi, cu strazile adiacente din municipiul resedinta de judet - Suceava, ce faceti? Sunt unele pe care nu le-ati "calcat" de la prima ninsoare (de acum 2-3 saptamani) pana acum...Cum ar fi Campusul Universitatii, Zona din spatele Pietei Mari, a Pietei Mici, zonele gradinitelor centrale si ma limitez la zona asa zis centrala! Dati dovada de o impotenta administrativa absoluta! Cate TAXE REALE trebuie sa plateasca sucevenii pentru SERVICII VIRTUALE/SCIENCE FICTION? Nu aveti chiar nici un gram de decenta? Numai strazile pe care sta cate un ALES sunt curatate! Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rog cititorii care se simt nedreptatiti sa arate cam ce alte zone nu au fost curatate (suficient sau deloc)! Poate se misca cineva din fotoliu, pe la primarie sau CJ, si face ceva...
2.   MINCINOSII! trimis de
(10 feb 2014, 13:51:01
Tot orasul e la fel!In Burdujeni cand venea cate o masina mica de Rosal pe strazi,era cu lama ridicata,un fel de plimbare pe banii nostri!Orasul arata groaznic si se dau o gramada de bani,auzi 100.000 euro,pt.luna ianuarie,pt.2 saptamani de iarna!Pai pentru banii astia mai bine o mancam fiecare sucevean in parte,ca eram mai castigati!HOTILOR!
3.   E timpul sa schimbam primarul trimis de
(10 feb 2014, 19:14:46
Zone varza: tot ce înseamnă străzi adiacente, inclusiv parcările din fata unor instituții locale - duceați-va la Șomaj sa vedeți acolo bătaie de joc; si aici e si vina sefilor acestor instituții care nu-s in stare sa fie gospodari.
Prin urmare, dragi suceveni, cam e timpul sa schimbam primarul. Oricum, se cam zvoneste ca va candida pe listele PSD ptr europarlamentare.....
4.   Idee buna trimis de
(10 feb 2014, 22:04:10
Nu mai putem tolera servicii care iau bani pe nimic, bine au facut si trebui sa se intample mai des.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei