Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Mălini

Un copil şi-a rupt piciorul pe pârtie. „Era o zonă fără zăpadă. Nimeni nu ne-a avertizat”, acuză tatăl

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava îi acuză pe administratorii pârtiei din comuna Mălini de neglijenţă, după ce fiul său, un minor în vârstă de 9 ani, şi-a rupt piciorul în timp ce era la schi.

Marcel Călin, tatăl copilului rănit, povesteşte că sâmbătă după-amiază s-a dus împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor la schi, pe pârtia din Mălini.

„După ce am închiriat echipamentul de schi, ne-am dat puţin la baza pârtiei, apoi am luat bilete la teleschi şi am urcat pe pârtie. Eu eram cu fetiţa, în spate, iar soţia şi băieţelul, în faţă”, povesteşte suceveanul.

Bărbatul spune că fiul său şi-a dat drumul primul pe pârtie, iar la un moment dat, pe o porţiune în care zăpada se topise şi era numai pământ, copilul a căzut şi şi-a rupt un picior.

„Nimeni nu ne-a avertizat despre acea porţiune fără zăpadă. E drept că nici eu nu am apucat să o văd, pentru că băiatul era atât de entuziasmat şi grăbit să se dea cu schiurile, încât pur şi simplu nu am observat acea porţiune. Nu vă daţi seama ce spaimă am tras când am văzut cum îi atârna piciorul”, era revoltat Marcel Călin.

 

“Tot pe noi o să ne scoată vinovaţi”

Bărbatul din municipiul Suceava susţine că s-a dus să îi ia la întrebări pe angajaţii de la pârtie, primind în schimb o înjurătură.

„Am urcat copilul în maşină, pentru că îngheţa acolo, în zăpadă, şi m-am întâlnit cu ambulanţa pe drum. L-au dus la spital la Fălticeni, iar de acolo, la Spitalul Judeţean Suceava. Mi s-a spus să fac plângere la poliţie la Mălini, dar mă gândesc că bat drumul degeaba. Tot pe noi o să ne scoată vinovaţi. Băiatul ştia să schieze, am fost de mai multe ori la schiat”, susţinea ieri bărbatul, precizând totuşi că va face plângere pentru a trage un semnal de alarmă.

Marcel Călin susţine că pe respectiva porţiune de pârtie erau şi alţi schiori, care, ajunşi la zona fără zăpadă, se opreau, o ocoleau, după care continuau coborârea pe schiuri.

„El, copilul, nu a văzut-o pur şi simplu. Încă putea fi şi mai rău, Doamne fereşte...”, mai spune suceveanul.

 

Primarul din Mălini: „Sunt reguli care trebuiesc respectate”

Pârtia din Mălini aparţine primăriei din localitate. Contactat telefonic, primarul comunei Mălini, Petru Nistor, ne-a declarat că ştie despre nefericitul eveniment, însă, în opinia sa, vina aparţine părinţilor minorului. „Li s-a explicat că sunt două zone de pârtie, una de sanie, unde într-adevăr era o porţiune fără zăpadă, şi una de schi, fiind îndrumaţi către aceasta din urmă, pe care s-a schiat inclusiv astăzi (n.r. - duminică). Sunt reguli care trebuiesc respectate. E regretabil ce s-a întâmplat şi îmi pare foarte rău pentru acel copil, însă cred că părinţii în cauză trebuie să se gândească de două ori înainte de a aduce acuzaţii nefondate”, a explicat primarul Nistor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil şi-a rupt piciorul pe pârtie. „Era o zonă fără zăpadă. Nimeni nu ne-a avertizat”, acuză tatăl.
 Vizualizări articol: 2947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un copil şi-a rupt piciorul pe pârtie. „Era o zonă fără zăpadă. Nimeni nu ne-a avertizat”, acuză tatăl5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prostia se plateste! trimis de
(10 feb 2014, 12:04:56
Daca unii nu se pricep la sportul acesta, respectiv ski, dar nici nu iau un monitor/instructor sa-i ajute cat de cat...e numai raspunderea lor! Partie mai usoara ca cea din Malini nu mai exista in judet, daca nu in tara! Asadar vina nu poate apartine decat parintilor care nu si-au supravegheat cum trebuie odrasla pe traseu, nicidecum administratorului partiei. E o prostie sa spui ca nu ai fost avertizat ca exista "petece" fara zapada! Ce e asta? O familie de miopi? Cand nu respecti regulile de baza ale partiei, fara doar si poate, platesti!
2.   Care partie? trimis de
(10 feb 2014, 14:49:11
Partie la Malini??? Aia e o tarla in panta...cei care trebuiau sa o bata si sa faca zapada cat mai multa cu tunurile cat timp a fost rece, au stat si s-au minunat cat de multa zapada a dat Dumnezeu. Partia a fost batuta o singura data si e normal ca la o temperatura peste 0 grade sa cedeze din prima zi. Halal profesionisti !!! De asta nu mai vine nimeni sa schieze la Malini. RUSINE !
3.   Comentariu trimis de
(10 feb 2014, 22:35:09
Anul trecut, pe partia de sanius, am avut un accident frontal cu stalpul de la baza acestei partii.Din cauza unor denivelari serioase, nu am putut controla sania si m-am izbit cu sania, cu fetita de 9 ani in brate direct in stalp. Pot fi acuzata de nepricepere, dar domnule primar, e firesc ca acesti stalpi sa fie amplasati in mjlocul unei partii de sanie? Si unde sunt izolatiile anti-soc ce se pun in jurul unor astfel de stalpi? (De exemplu partia de la Gura humorului) Si eu am ajuns la spital la Falticeni, unde in triaj mi s-a spus ca de acolo vin "multe picioare rupte" . Gandesc, ca totusi se pot face lucruri de bun simt pentru oamenii ce vin acolo...Nu vin doar asii zapezilor...care zboara fara sa atinga pamantul...Pentru bucuria unor copii, siguranta lor trebuie gandita...
3.1  RE: Comentariu trimis de
(11 feb 2014, 00:22:07
Se intampla accidente pe toate partiile de schi din lume.
Toate sunt din vina altcuiva....noi nu suntem vinovati!!!
Daca vezi un stalp pe partie cine te pune sa te dai??
Speri doar ca nu o sa-l nimeresti??
Pacat de copil ca el saracu nu are nici o vina dar parintii ar trebui sa-si asume prostia!!!!!
Il lasi pe cel mic sa se aventureze primul fara sa te gandesti la pericole????
3.2  RE: Comentariu trimis de
(11 feb 2014, 00:24:46
Chiar si Schumacher am auzit ca ii da in judecata pe frantuzoi ca nu i-au spus ca nu are voie sa iasa de pe partie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei