Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărit internaţional

Extrădat din Italia, pentru că a golit de bani cardurile a sute de cetăţeni britanici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ dat în urmărire internaţională din ianuarie 2013, sub acuzația că era liderul unei grupări infracţionale care a golit cardurile a sute de cetăţeni străini, în special britanici, a fost extrădat la sfârşitul săptămânii trecute din Italia şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pe numele respectivului, Samir Mirea, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, figura un mandat de arestare preventivă în lipsă, emis de Tribunalul Suceava la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, bucureşteanul fiind cercetat şi trimis în judecată în același dosar în care a fost dat pe mâna judecătorilor, zilele trecute, şi luptătorul sucevean de MMA (arte marţiale mixte) Gheorghe Ignat, alias „Ursul Carpatin”.

 

Au clonat un site din Marea Britanie care colectează şi administrează taxe

Samir, susţin procurorii din cadrul structurilor de crimă organizată, era liderul unei grupări infracţionale paralele cu cea din care este acuzat că făcea parte Ignat.

 „Cel în cauză a fost extrădat din Italia la 07.02.2014, fiind predat unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care l-a prezentat Tribunalului Suceava și care a confirmat mandatul de arestare”, a transmis duminică purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Gruparea lui Samir Mirea, explică procurorii DIICOT, desfășura activități de phishing (obţinea prin site-uri false date legate de conturi, carduri şi coduri PIN), după care făcea transferuri frauduloase de numerar.
De exemplu, se arată în documentele înaintate instanței de judecată, Mirea i-a instigat pe complicii săi să trimită cu ajutorul unor programe informatice mii de e-mail-uri simultane către adrese de poştă electronică ale unor cetăţeni britanici, conţinând link-uri către o pagină falsă de internet ce părea a aparţine site-ului HM Revenue & Customs (site din Marea Britanie care colectează şi administrează taxe), pentru a intra în posesia datelor personale şi de identificare ale cardurilor bancare aparţinând unor potenţiale victime. Cu datele obţinute, s-au făcut ulterior tranzacţii frauduloase.

Samir Mirea a fost cercetat în lipsă, întrucât s-a sustras urmăririi penale, deşi ştia de acuzaţiile ce i se aduc şi de mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

Pe 25 septembrie 2013, arată anchetatorii, Mirea a depus prin avocatul său o cerere de revocare a mandatului de arestare preventivă, cerere care i-a fost respinsă la data de 2 octombrie 2013 de Tribunalului Suceava. Bucureşteanul mai este cercetat pentru infracţiuni de criminalitate informatică într-un dosar al DIICOT - structura centrală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extrădat din Italia, pentru că a golit de bani cardurile a sute de cetăţeni britanici.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Extrădat din Italia, pentru că a golit de bani cardurile a sute de cetăţeni britanici4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei