Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuţii pentru înfiinţarea unui parc agricol la nivelul judeţului Suceava

Luni, 10 Februarie 2014 (14:52:35)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a participat duminică la întâlnirea organizată de Asociația „Plaiul Bucovinei” la Adâncata. Nechifor a precizat că dificultățile și provocările întâmpinate atât de agricultura românească, cât și de agricultura suceveană în particular, pot fi depășite doar prin asociere.Cei peste 200 de crescători de animale au luat parte la o întâlnire interactivă, astfel încât au putut fi discutate diverse probleme din domeniul agriculturii întâmpinate de aceștia. Nechifor a precizat că principala dificultate pe care o întâmpină agricultura suceveană, și nu numai, este identificarea pieței de desfacere. El a apreciat că produsul agricol sucevean trece prin foarte multe mâini până ajunge să fie comercializat într-o țară străină, și de aceea și prețul primit la începutul acestui lanț este foarte mic. O soluție viabilă în acest sens este gândirea județului Suceava ca brand național, într-un context geopolitic mai larg, astfel încât să existe o componentă mai largă pentru exportul produsului agricol sucevean. Nechifor a arătat că județul Suceava are o zonă de excelență a cartofului, o zonă de excelență a mărului, o zonă foarte bună reprezentată de bazinul Milișăuți - Iaslovăț unde avem murături și partea zootehnică, atât în zona montană, cât și în zona de șes. În aceste condiții, conceptul de parc industrial bazat pe agricultură trebuie să înceapă să facă pași, să existe ca atare, deoarece piața nu așteaptă, iar condițiile se schimbă foarte repede.Cătălin Nechifor a apreciat că “în Suceava trebuie accelerată formarea profesională. Avem câteva licee, câteva școli care sunt tradiție în acest sens, la Fălticeni, la Rădăuți, la Dorna Candrenilor, și aștept prin dumneavoastră, prin asociații, prin instituții să venim cu propuneri concrete cu ceea ce este nevoie în formarea profesională a tinerilor pe domeniile de specialitate din agricultură.”
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţii pentru înfiinţarea unui parc agricol la nivelul judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Discuţii pentru înfiinţarea unui parc agricol la nivelul judeţului Suceava2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei