Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Pădurile statului din județul Suceava s-au diminuat cu 17% în zece ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suprafața fondului forestier de stat din județul Suceava s-a redus cu 17% în zece ani ca urmare a aplicării legilor fondului funciar. Așa reiese dintr-o informare a Inspectoratului de Regim Silvic și Vânătoare Suceava. Concret, statul deține în proprietate 281.553 de hectare de pădure, adică 64% din suprafața împădurită a județului Suceava, care este cifrată la 436.743 de hectare. Persoanele fizice și juridice dețin 90.234 de hectare de pădure, însemnând 22%, iar primăriile 64.956 de hectare, adică 14%.

Din suprafața acoperită cu păduri, 75% o reprezintă rășinoasele și 25% foioasele. Raportul Inspectoratului de Regim Silvic și Vânătoare Suceava arată că la nivelul anului 2013 se observă o creștere a suprafeței împădurite în județul Suceava cu 1.498 de hectare comparativ cu anul 1990, prin introducerea în fondul forestier național a pășunilor împădurite. Aceste păduri sunt administrate prin intermediul a 25 de ocoale silvice de stat aflate în subordinea Direcției Silvice și a 19 ocoale silvice private dintre care cinci au sediul în județul Suceava, iar 14 în alte județe.

Cele cinci ocoale silvice din județul nostru sunt: Ocolul Silvic Dorna, organizat ca regie publică locală a Primăriei Dorna Candrenilor, Ocolul Silvic Bucovina, înfiinţat de Asociaţia Proprietarilor de Păduri din Bucovina, Ocolul Silvic Ilișești, înfiinţat de Asociaţia unităţilor de cult din Protopopiatele Suceava şi Rădăuţi, ocolul Silva Bucovina, înfiinţat de Asociaţia unităţilor de cult din Protopopiatele Câmpulung şi Fălticeni, și Ocolul Silvic Fălticeni, înfiinţat de Asociaţia forestieră română. Suceava a fost și rămâne județul cu cea mai mare suprafaţă de fond forestier din ţară. Suprafaţa împădurită reprezintă 6,8% din fondul forestier al ţării şi ocupă 50,9% din suprafaţa judeţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurile statului din județul Suceava s-au diminuat cu 17% în zece ani.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 14 voturi
Pădurile statului din județul Suceava s-au diminuat cu 17% în zece ani4.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei