Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Până pe 31 martie

Sucevenii pot decide cine să fie la conducerea asociaţiilor de proprietari din care fac parte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două luni de zile, sucevenii au ocazia să decidă cine să fie la conducerea asociaţiilor de proprietari din care fac parte.

Tocmai de aceea, viceprimarul Ovidiu Doroftei i-a îndemnat pe suceveni să nu ignore faptul că în prezent au loc alegeri la asociaţia de proprietari din care fac parte şi să participe la adunările generale care vor fi convocate.

„Anul trecut am primit peste 500 de reclamaţii referitoare la probleme în cadrul asociaţiilor de proprietari. Cei care au diverse nemulţumiri trebuie să le discute acolo prima dată şi dacă nu găsesc acolo înţelegere şi implicare, pot face demersuri pentru schimbarea celor care se află la conducerea asociaţiei. Tocmai de aceea este foarte important să se prezinte la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari şi la cele extraordinare, unde, de obicei, se iau deciziile finale privind alegerea conducerii asociaţiei”, a explicat viceprimarul care coordonează activitatea Serviciului Asociaţii de Proprietari, din cadrul Primăriei Suceava.

 

Salariile celor din conducerileasociaţiilor, decise de către proprietari

În această perioadă, preşedinţii de asociaţii sunt obligaţi să informeze populaţia când vor avea loc aceste adunări generale, prin afişarea de anunţuri atât la sediul asociaţiei, cât şi la avizierul blocurilor.

„În prezent facem verificări la asociaţii, să vedem dacă se respectă această obligaţie, de informare a locatarilor, pentru că majoritatea asociaţiilor de proprietari din Suceava au făcut deja programarea adunărilor generale”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

În cadrul acestor adunări generale ale asociaţiilor de proprietari se decide componenţa conducerilor asociaţiilor de proprietari, salariile acestora, penalităţile care se percep proprietarilor de apartamente pentru fiecare zi de întârziere la plata cheltuielilor de întreţinere, dar se face şi darea de seamă asupra activităţii asociaţiei de până în acel moment.

Dacă la şedinţele ordinare deciziile se iau cu jumătate plus unu din numărul total al proprietarilor din asociaţie, la cea extraordinară, decizia se ia doar prin votul celor prezenţi în sală.

„Sunt asociaţii la care lucrurile s-au îmbunătăţit considerabil în urma schimbării conducerii. Dar acolo oamenii s-au mobilizat şi au desemnat conducerea dorită de ei”, a adăugat Ovidiu Doroftei.

Toate alegerile din cadrul asociaţiilor de proprietari trebuie să aibă loc până pe 31 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot decide cine să fie la conducerea asociaţiilor de proprietari din care fac parte.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii pot decide cine să fie la conducerea asociaţiilor de proprietari din care fac parte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JOS CAPUSELE!!! trimis de
( 5 feb 2014, 13:21:13
Asociatii capusa,care,practic dubleaza plata utilitatilor.De ce nu putem plati direct la furnizorii de utilitati,cum ar fi normal.Am avea si drepturi,nu numai obligatii.
2.   Bati campii trimis de
( 5 feb 2014, 14:12:28
pentru sorinns1, cred ca esti total in eroare si bati campii debitand enormitatile pe care le-ai scris...daca vrei sa platesti direct la furnizorii de utilitati trebuie sa-ti montezi contor individual pentru toate utilitatile pe care le primesti...sa inchei contract, in nume propriu, cu toti furnizorii, sa primesti factura individuala si sa o achiti...comisioane bancare, deplasari la sediul furnizorilor cu citirea contoarelor, timp pierdut si altele...plus ca asociatia este forma de reprezentare juridica a apartamentelor!
2.1  RE: Bati campii trimis de
( 5 feb 2014, 19:29:31
Multi din noi avem contoare de gaz,apa si curent.Ce-ar mai trebui contorizat,femeia de servici?Nu-i chip sa scapi de securistii si militienii libidinosi aciuati pe la asociatii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei