Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă

Doctorii, bucătarii, specialiştii IT şi culegătorii de mazăre din România, căutaţi pe piaţa muncii din UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Românii cei mai doriţi în celelalte ţări ale Uniunii Europene sunt, în continuare, doctorii, inginerii IT, dar şi bucătarii, ospătarii sau culegătorii de mazăre. În această perioadă, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava are o ofertă de 385 de locuri de muncă transmise de angajatori din Germania, Marea Britanie, Danemarca, Irlanda, Olanda, Franţa, Austria şi Ungaria. Cele mai multe posturi pe care s-ar putea angaja români sunt în Germania - de educatoare, asistent medical, electrician, asistent/însoţitor persoane în vârstă, instalator întreţinere, instalaţii sanitare, încălzire, aer condiţionat, electronist, armurier, vopsitor, tâmplar, mecanic şi mecanic auto, bucătar, supraveghetor de noapte, barman şi personal de serviciu.

Marea Britanie are nevoie de analişti financiari, administratori bază de date, analişti şi analişti programatori.

Danemarca are o ofertă de 100 de locuri pentru lucrători în agricultură, la cules mazăre.

Pentru Irlanda oferta este de zece posturi de medic psihiatru, unul de doctor oftalmolog, 14 de asistentă medicală şi 40 de locuri de tranşator carne. De 20 de măcelari au nevoie şi angajatorii olandezi.

Medicii români sunt doriţi şi în Franţa, în specializările anestezie, urgenţe, medicină generală (zece posturi), oftalmologie, diabetologie, geriatrie şi ginecologie. Salariile oferite pentru medici sunt, în funcţie de specializări, de câteva mii de euro lunar. Tot pentru Franţa mai sunt vacante posturi de kinetoterapeut, terapeut ocupaţional, logoped, sudor şi strungar.

 

Austria are pentru români 21 de slujbe

Austria are pentru români 21 de slujbe, ca zugrav, zidar, tâmplar, organizator şantier, electrician, dulgher, faianţar, sticlar, macaragiu, parchetar.

Cele mai puţine slujbe pentru români sunt în Ungaria, doar trei, pentru ingineri mecanici.

Pentru toate posturile angajatorii străini solicită cunoaşterea limbii ţării în care ar urma românii să lucreze sau măcar a limbii engleze, ca limbă de circulaţie internaţională, cum este cazul slujbelor din Danemarca (nivel mediu), Irlanda (fluent pentru doctori şi asistente medicale, minim pentru măcelari), Olanda (nivel mediu), Ungaria.

Ca regulă generală, cei care aplică pentru posturile vacante din UE au mai mari şanse de angajare dacă vorbesc cel puţin o limbă de circulaţie internaţională şi dacă au experienţă în domeniul pentru care au depus dosarele. De asemenea, un rol important îl are şi modul de întocmire a CV-urilor. Persoanele interesate de aceste locuri de muncă sau de consiliere în vederea întocmirii unui CV se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorii, bucătarii, specialiştii IT şi culegătorii de mazăre din România, căutaţi pe piaţa muncii din UE.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doctorii, bucătarii, specialiştii IT şi culegătorii de mazăre din România, căutaţi pe piaţa muncii din UE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Locuri de munca...care este...! trimis de
( 5 feb 2014, 15:54:30
Mare pacat ca UE nu doreste....candidati la ...europarlamentare, beneficiari de VMG si ASF, directori, parlamentari, hoti de buzunare....., deschizatori de ...seiffuri, plagiatori, agenti comerciali.....gen E-On ( vanzatori de transformatoare, agentii lotto, terenuri agricole, violatori, etc)...cu studii medii ( nu mai spun superioare...ca nu are Europa ...atatea diplome cat are ...parlamentarii...Romaniei care este).... Pretentiile sunt mici..chiar prea mici...functie de competente... Atat : 3000-4500 E salariu, masina, blonda de...serviciu...si o casuta de minim....150-250 mp.....!
2.   Comentariu trimis de
( 5 feb 2014, 23:49:49
Bai CRISTIDEDINCAPATULSATULUI ghine ai ziso sa traiesti 1000 di ani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei