Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Traseul banilor

Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a declanşat un amplu control la toate asociaţiile de proprietari din oraş, modul de utilizare a banilor încasaţi de la suceveni fiind principala tematică.

„În această perioadă facem verificări la toate asociaţiile pentru a se vedea corectitudinea fluxului de încasări şi plăţi. Banii încasaţi de la proprietarii de apartamente trebuie să ajungă la furnizorii de servicii şi utilităţi în cel mai scurt timp şi să fie repartizaţi conform prevederilor legale, nu după preferinţe”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care gestionează Serviciul Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Suceava.

Deocamdată, controlul nu a ajuns decât la un număr redus de asociaţii, în ordine aleatorie, dar acesta nu vizează doar asociaţiile mari, ci chiar şi pe cele cu un bloc, pentru că, din experienţa anilor trecuţi, „surprize” au apărut acolo unde nu se aşteptau.

„Deocamdată nu s-au constatat nereguli foarte mari, probabil şi ca urmare a presiunii foarte mari care există din partea furnizorilor de utilităţi. Dar controlul abia a început”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

În alţi ani, din contabilitatea multor asociaţii de proprietari „dispăreau” pentru anumite perioade de timp sume mari, din plăţile făcute de către locatari, banii ajungând de multe ori în conturi bancare individuale, de pe care se încasau dobânzi consistente, sau fiind folosiţi de către cei care îi aveau la îndemână drept un fel de împrumut fără nici un fel de dobândă şi fără garanţii. Au fost şi cazuri în care banii respectivi nu au mai ajuns niciodată acolo unde trebuia, adică la furnizorii de utilităţi şi servicii, care, pentru fiecare lună de întârziere la plata facturilor emise, au perceput penalităţi, conform prevederilor legale, bani care trebuie plătiţi tot de locatari, în cele din urmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava.
 Vizualizări articol: 3301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Controale la toate asociaţiile de proprietari din Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JOS CAPUSELE!!! trimis de
( 5 feb 2014, 13:18:19
Asociatii capusa,care,practic dubleaza plata utilitatilor.De ce nu putem plati direct la furnizorii de utilitati,cum ar fi normal.Am avea si drepturi,nu numai obligatii.
1.1  RE: JOS CAPUSELE!!! trimis de
( 5 feb 2014, 13:28:00
Si eu sunt de acord sa-mi platesc utilitatile la fel prcum lumina, gazul si telefonul. Sugerez celor care fac control, sa mearga repejor la Asociatia "Centru' din Suceava sa vada cum o doamna presedinte este in total conflict de interese. Era in litigui cu asociatia, si anul trecut "s-a votat" presedinte, doamna avand o bogata experienta in organizarea campaniilor electorale, de cand era mare politician. Si ce a facut? A pus poprire pe conturile asociatiei ca sa-i platim noi ca fraierii acoperisul pe care si l-a facut cu firma lui fiu'su, si care a fost decontat la valori inzecite. Ce vina au ceilalti membri din asociatie, ca vecinii ei de pe scara nu i-au platit acoperisul? Rugam CONTROL URGENT!
2.   JOS CAPUSELE!!! trimis de
( 5 feb 2014, 13:29:41
In plata cheltielilor intra si salarii pentru presedinte,administrator,casier,comisie de cenzori,specialist IT,chiria pe spatiu,utilitati,cosumabile,mi fixe si multe altele,pe care noi le platim luna de luna.
3.   Cand vine controlul ???? trimis de
( 5 feb 2014, 21:02:13
La Radauti lucrurile stau si mai grav,desi presedintele Consiliului Judetean, la sesizarea a peste 200 de proprietari ai Asociatie "Central" Radauti a cerut in sris primariei Radauti sa realize controlul cu abuzurile sesizate, Primaria Radauti refuza acest lucru. De ce oare? Proprietarii spun ,ca ei stiu de ce.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei