Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Mai multe accidente grave şi mai mulţi morţi pe şoselele judeţului, în ultimul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava pentru anul 2013 arată o creştere a numărului de accidente rutiere grave şi al victimelor care au decedat în urma acestora. Dacă numărul accidentelor grave a crescut uşor, din păcate consecinţele acestora au fost mult mai nefaste, numărul de decedaţi înregistrând un salt îngrijorător. S-a întâmplat din cauză că în 2013 s-au produs multe accidente deosebit de grave, cu doi sau chiar patru morţi, viteza fiind cauza principală a producerii tragediilor. La fel ca în ultimii ani, cele mai multe tragedii rutiere s-au concentrat pe DN 17, şoseaua dinspre Suceava spre Ardeal.

 

87 de morţi, cu 14 mai mulţi decât în anul precedent

Conform datelor contabilizate de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, în 2013 pe drumurile publice din judeţ s-au petrecut 337 de accidente rutiere grave, cu şase mai multe decât pe parcursul anului 2012. Accidentele s-au soldat cu 87 de morţi, cu 14 în plus faţă de 2012, şi 326 de răniţi grav, cu patru în minus faţă de anul precedent.

În privinţa cauzelor producerii accidentelor, prima este viteza excesivă sau neadaptată  la condiţiile de drum (94 de accidente, cu 30 de persoane decedate), după care urmează indisciplina pietonilor, care a dus la 76 de accidente grave, soldate cu 25 de morţi. A treia cauză a producerii accidentelor este indisciplina bicicliştilor. În 2013, aceştia au fost implicaţi, din vina lor, în 28 de accidente, soldate cu opt morţi.

De precizat că în afara celor 337 de accidente grave, pe parcursul anului 2013 au fost înregistrate şi 468 de accidente uşoare. Acestea sunt în scădere faţă de 2012.

După cum am amintit, DN 17 este lider detaşat în topul şoselelor pe care se produc accidente grave. În 2013 pe această şosea s-au petrecut 41 de accidente rutiere grave, soldate cu 20 de morţi şi 42 de răniţi grav. Pe locul doi în acest nedorit top este DN 2 (E 85), de la intrarea dinspre Iaşi şi până la Siret, pe care anul trecut au avut loc 29 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 morţi şi 30 de răniţi grav.

 

Poliţiştii rutieri au constatat foarte multe nereguli în trafic

Poliţiştii rutieri susţin că au făcut ce a depins de ei pentru a preveni accidentele rutiere. Vin în acest sens cu datele statistice din care reiese clar că în 2013 au fost organizate mai multe acţiuni de control în trafic. Cele mai multe controale au fost concentrate pe acţiunile cu autospecialele cu radar, pentru combaterea vitezei şi a depăşirilor neregulamentare, dar şi pe verificările cu etilotestul, pentru depistarea şoferilor băuţi.

În 2013, poliţiştii rutieri au constatat 1.117 infracţiuni, cu 65 mai multe decât în 2012, şi au reţinut 3.363 de permise de conducere, cu 321 mai multe decât în anul precedent.

De asemenea, agenţii rutieri au aplicat nu mai puţin de 76.201 amenzi, cu peste 9.000 mai multe decât în 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe accidente grave şi mai mulţi morţi pe şoselele judeţului, în ultimul an.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mai multe accidente grave şi mai mulţi morţi pe şoselele judeţului, în ultimul an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei