Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În sprijinul copiilor neglijaţi

Protecţia Copilului Suceava face un apel către primăriile din judeţ pentru o mai bună colaborare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a făcut ieri un apel către toate primăriile din judeţ, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru o mai bună colaborare, pentru a veni în sprijinul copiilor aflaţi în dificultate. Din ce a explicat şeful Protecţiei Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, anul trecut, pe 3 octombrie 2013, a fost modificată şi completată Legea 272 din 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, „ocazie cu care au fost stabilite sarcini clare Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor”. „Este obligaţia primăriilor, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS), să ia toate măsurile necesare pentru depistarea precoce a situaţiilor de risc care pot determina separarea copilului de părinţii săi, precum şi pentru prevenirea comportamentelor abuzive ale părinţilor şi a violenţei în familie”, a explicat Adomniţei.

 

Luarea copilului de stat, ultima soluţie

Şeful Protecţiei Copilului Suceava a completat că legea prevede întocmirea unui plan de servicii, care va fi aprobat prin dispoziţia primarului.

„Planul de servicii are ca obiectiv prevenirea abuzului, neglijării, exploatării şi a oricăror forme de violenţă asupra copilului sau separarea copilului de familia sa. În acest scop SPAS are obligaţia de a oferi servicii şi prestaţii destinate menţinerii copilului în familie şi de a sprijini accesul copilului şi al familiei sale la alte servicii. De asemenea, planul de servicii poate avea ca finalitate transmiterea către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a cererii de instituire a unei măsuri de protecţie specială a copilului, numai dacă, după acordarea serviciilor prevăzute de acest plan, se constată că menţinerea copilului alături de părinţii săi nu este posibilă”.

 

Convenţii de colaborare

Încă din 2011, au fost încheiate convenţii de colaborare între DGASPC Suceava şi primării, convenţii prin care le-au fost puse la dispoziţie asistenţilor sociali toate informaţiile şi pârghiile de care se pot folosi în exercitarea atribuţiilor. Din ce au declarat reprezentanţii Protecţiei Copilului, sunt primării responsabile, care cunosc bine cazurile sociale pe care le au în „perimetru”, copiii care se află în dificultate, dar şi alte primării, din păcate foarte multe, care nu au făcut nici un efort de a-şi ajuta oamenii nevoiaşi din comună. Le-a fost mai uşor funcţionarilor din primării să sune la Suceava, la Protecţia Copilului, pentru a le cere să ia copiii din familiile în care sunt abuzaţi. Nu există, însă, nici o sancţiune pentru asistenţii sociali din cadrul primăriilor, care nu-şi fac treaba conform legii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Copilului Suceava face un apel către primăriile din judeţ pentru o mai bună colaborare.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protecţia Copilului Suceava face un apel către primăriile din judeţ pentru o mai bună colaborare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei