Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Victor Ponta şi rezervaţia de zimbri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România pare deseori o navă cu nişte şefi de echipaj lipsiţi de busolă. Unul e în discuţii îndelungate cu butelcuţa, altul stă cu gândul lipit de fetele frumoase, pe un al treilea pur şi simplu nu-l duce capul în direcţia bună.

Mi s-a reconfirmat acest lucru zilele trecute, cu prilejul marii arestări a lui Relu Fenechiu. Cu acest prilej, şeful de echipaj Victor Ponta şi-a manifestat regretul, spunând că proaspăt condamnatul a fost un ministru foarte bun.

Am citit de câteva ori declaraţia premierului, literă cu literă, să mă încredinţez că văd bine. Rămâi stană de piatră, la auzul unor asemenea cuvinte, lipsite în primul rând de inteligenţă, dar şi de respect pentru marea masă, cinstită şi săracă, a poporului.

Şeful executivului să spună despre un infractor că a fost un ministru foarte bun! Şi nu despre orice fel de infractor, ci despre unul care a lucrat constant în paguba statului. Ba mai mult, despre unul care a atras în politică şi pe alţi infractori condamnaţi, cum sunt Tudor Chiuariu sau fostul prefect al Iaşului, Radu Prisecariu.

Poate după grila de valori a unuia care a plagiat o teză de doctorat, unde l-a avut conducător ştiinţific pe puşcăriaşul Adrian Năstase, să fie Fenechiu ministru foarte bun. Pentru că, după grila noastră de valori, unul care trage ţepe tocmai statului pe care e plătit să-l servească, n-are cum să fie un ministru foarte bun. Un astfel de personaj nu are ce căuta în nici o funcţie publică. Fiindcă alături de competenţa profesională, cinstea unui membru al guvernului este - ar trebui să fie – obligatorie. Şi-apoi, ce mare competenţă profesională a dovedit Fenechiu ca ministru? Merg trenurile mai iute sau drumurile arată altfel?

Lumea politică e lovită de noi valuri de arestări. Le vedeţi şi dumneavoastră, nu mai insist asupra lor. Mă întreb doar: sunt oare şi oameni cinstiţi în politică? Dacă da, să-i punem într-o rezervaţie ca pe zimbri. Să-i ocrotim, să-i hrănim şi să-i îndemnăm să se înmulţească. Sub o strictă supraveghere.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta şi rezervaţia de zimbri.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Victor Ponta şi rezervaţia de zimbri4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei