Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 feb 2014 - Anul XIX, nr. 27 (5536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Abuzul fizic, emoţional, neglijenţa în familie, în creştere la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Direcţiei Generale de Asisteţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, directorul executiv al instituţiei, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că în anul 2013 au fost înregistrate 419 sesizări de violenţă în familie confirmate (abuz fizic, abuz emoţional, abuz sexual, neglijare), dintre care 328 de cazuri de neglijare, 51 de abuz fizic, 21 de cazuri de abuz sexual, 19 cazuri de abuz emoţional, numărul acestora fiind aproape dublu faţă de anul precedent.

Pentru 110 copii a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgenţă în sistemul de protecţie, iar 309 copii au fost menţinuţi în familie, cazurile acestora fiind monitorizate în continuare de Protecţia Copilului. 58 de familii cu copii, aflate în proces de divorţ sau în alte situaţii privind custodia copiilor, au beneficiat de consiliere psihologică, socială şi juridică. 157 de copii aflaţi în situaţie de risc şi familiile lor au fost consiliaţi social şi juridic.

“În structura DGASPC Suceava funcţionează Centrul multifuncţional destinat victimelor violenţei în familie, în localitatea Gura Humorului (proiect realizat cu finanţare BIRD). Încercăm, prin mijloacele pe care le avem la dispoziţie, să intervenim şi să ajutăm cât mai multe astfel de familii şi copii abuzaţi. Au fost distribuite şi pliante, materiale informative privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie”, a completat Adomniţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abuzul fizic, emoţional, neglijenţa în familie, în creştere la Suceava.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abuzul fizic, emoţional, neglijenţa în familie, în creştere la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DGASPC-ro.sv trimis de
( 5 feb 2014, 15:44:50
D-nul Adomnitei.....cu tot respectul...face aceasi greseala care a fost facuta de mai toti sefii institutiei de pana acum, adica...acum ...subsefi( adjuncti)...! Acest mamut facut de Fluture...in care a adunat si protectia copilului Minori si Majori, ...si mai ales includerea fostului ISTH.....este un fel de cal troian... Macar daca acest nou mamut...avea mai putina sefime si ...mai putina birocratie..De unde....zeci de sefi si directori...care efectiv se calca pe picioare...fara bani, fara masini....si fara management. De ce nu se face public...proiectul de management aferent ...anului 2014...pe fiecare ramura a acetei ...m,ega institutii...cu buget...precât si multime de...angajati(...poate mii multe)...! CVe bine era atunci când....fiecare angajat al sistemului social...avea un sef...si stia ce are de facut.... Acum...toti fostii si actualii sefi ...sunt tinuti la...naftalina...ptr ca...vezi doamne...cine mai stie...cine va fi...reactualizat..... vai de tara asta..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei