Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ pozitiv

Judeţul Suceava a înregistrat excedent comercial în 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai recente analize ale Direcţiei de Statistică Suceava arată că în judeţ se înregistrează o balanţă pozitivă în ceea ce priveşte gradul de acoperire a importurilor cu exporturi, situaţia fiind mult mai roz decât media de la nival naţional. Conform statisticilor oficiale, în intervalul ianuarie-septembrie 2013 în judeţ s-a înregistrat un excedent comercial de 5,5 milioane de euro.

În cifre, în primele nouă luni ale anului 2013, din judeţul Suceava s-au exportat mărfuri în valoare de 311,8 milioane de euro, în timp ce volumul importurilor a fost de 306,3 milioane de euro. Din aceste cifre pozitive rezultă excedentul comercial de 5,5 milioane de euro, cu un grad de acoperire al importurilor cu exporturi de 101,8%.

Faţă de 2012 situaţia la nivel de judeţ este evident îmbunătăţită. 

„În perioada ianuarie-septembrie 2012, în judeţul Suceava s-a înregistrat un deficit comercial de 24,1 milioane de euro şi un grad de acoperire de doar 91%”, se arată în analiza efectuată de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava.

Datele statistice mai reliefează că excedentul comercial din 2013 s-a datorat în mare măsură activităţii foarte dezvoltate din sectorul produse din lemn, exclusiv mobilier, unde s-a contabilizat un excedent comercial de 156,9 milioane de euro. Excedent comercial s-a mai înregistrat în domeniul mărfuri şi produse diverse (10,2 milioane euro), materiale textile şi articole din acestea (3,1 milioane de euro) şi încălţăminte, pălării, umbrele şi articole similare (1,9 milioane de euro).

La polul opus, cel mai mare deficit comercial s-a înregistrat la secţiunea maşini şi aparate, echipamente electrice,aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile, 48,8 milioane de euro, şi la secţiunea produse chimice, cu un deficit de 39,5 milioane de euro.  

Important de precizat, pe tot parcursul anului 2013, la nivel naţional nu s-a înregistrat excedent comercial, valoarea exporturilor fiind lunar sub cea a importurilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava a înregistrat excedent comercial în 2013.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judeţul Suceava a înregistrat excedent comercial în 20135.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei