Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Autorităţile profită de încetarea ninsorii şi vor să fluidizeze traficul cărând zăpada de pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Fălticeni se circulă în condiţii de iarnă pe toate străzile. Primele intervenţii ale Comandamentului de deszăpezire au avut loc în noaptea de joi spre vineri, iar de atunci şase utilaje acţionează 24 de ore din 24 pentru a îndepărta zăpada de pe străzi în toate cartierele. Pentru trotuare se foloseşte un utilaj bobcat de mici dimensiuni.

Ca prioritate, pe primul loc se situează drumul E 85, urmat de intrările şi ieşirile din oraş, sediile instituţiilor publice şi fabricile, depozitele şi magazinele de alimente, intersecţiile aglomerate, sensurile giratorii, străzile în pantă intens circulate. Edilii fălticeneni spun că au fost întâmpinate dificultăţi pe străzile înguste, unde maşinile sunt parcate pe ambele sensuri de mers, dar şi pe E 85, unde mai mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile înzăpezite. 

Întrucât în zilele următoare au fost prognozate ninsori, începând de ieri, principala preocupare a administraţiei locale o reprezintă încărcarea şi depozitarea zăpezii din zona centrală a municipiului pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor pentru îndepărtat zăpada. Prima zonă de unde a fost cărată zăpada a fost bulevardul Revoluţiei. Ca şi în anii precedenţi omătul va fi depozitat pe strada Magazia Gării.

 

Apel către populaţie pentru a se putea interveni cu deszăpezirea 

Primarul Cătălin Coman a declarat: „Ne propunem să curăţăm toate arterele principale ale municipiului. Lucrăm în momentul de faţă cu două utilaje, o wollă şi un buldoexcavator şi două autobasculante de mare capacitate cu care cărăm zăpada de pe toate străzile din zona centrală a municipiului. Mergem grupat, îndepărtăm zăpada în acelaşi timp atât de pe străzi, cât şi de pe trotuare. Acolo unde nu se poate interveni mecanizat, zăpada este îndepărtată de angajaţii de la salubritate şi spaţii verzi. Ne propunem ca în cel mai scurt timp să terminăm bulevardul Revoluţiei şi strada 2 Grăniceri, urmând ca miercuri să intrăm pe strada Republicii şi apoi pe toate celelalte artere importante de unde trebuie să îndepărtăm zăpada pentru că nu mai avem unde să o punem. Am îngrămădit-o pe spaţii verzi, dar cantitatea este mult prea mare. De dimineaţă de la ora 5 şi până la ora 10 am cărat opt autobasculante mari cu zăpadă. Am rugămintea către toţi fălticenenii să ne dea o mână de ajutor, în sensul de a elibera drumurile pe care intervenim prin parcarea temporară a maşinilor în alte zone, urmând să revină la locurile de parcare imediat după ce curăţăm strada”.

 

Ceai fierbinte pentru cei care dau la lopată

Pentru cei care îndepărtează manual zăpada de pe diferite spaţii unde nu pot interveni utilajele, primăria asigură din oră în oră câte o cană de ceai fierbinte. 

Comandamentul de deszăpezire se află în alertă ca urmare a prognozelor meteorologice care anunţă ninsori şi în următoarele două zile.

Primăria Fălticeni atrage atenţia deţinătorilor şi utilizatorilor de spaţii comerciale de pe raza municipiului că au obligaţia, conform legii, să cureţe zăpada de pe trotuarele din faţa acestora.

„Se acţionează în continuare cu toate utilajele şi sperăm ca, până la sfârşitul zilei de marţi, situaţia să se îmbunătăţească şi pe străzile unde s-a îndepărtat zapada doar de pe un sens”, a mai spus Cătălin Coman. 

În Centrul de cazare a persoanelor fără adăpost de la Colegiul „Mihai Băcescu” se află o persoană care primeşte hrană şi adăpost. Persoana respectivă a fost adusă în seara zilei de 27 ianuarie, fiind găsită pe una dintre străzile municipiului în urma unui apel la 112. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile profită de încetarea ninsorii şi vor să fluidizeze traficul cărând zăpada de pe străzi.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Autorităţile profită de încetarea ninsorii şi vor să fluidizeze traficul cărând zăpada de pe străzi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei