Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Proiect de reîmpărţire a municipiului, în patru zone, pentru plata dărilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încadrarea terenurilor pe zone şi pe categorii de folosinţă, în intravilan şi extravilan, se face de către Consiliile Locale, în funcţie de poziţia terenurilor faţă de centrul localităţii, de reţelele edilitare, precum şi de alte elemente specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, conform documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, registrelor agricole, evidenţelor specifice cadastrului imobiliar-edilitar sau altor evidenţe agricole ori cadastrale. Pentru că în ultimii ani intravilanul municipiul Rădăuţi s-a mărit cu o suprafaţă însemnată, câteva sute de hectare, executivul local a decis împărţirea unităţii administrativ-teritoriale în patru zone, extinse proporţional, pentru stabilirea dărilor locale.

Mai precis, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi va dezbate şi va aviza, în şedinţa ordinară de mâine, un proiect de hotărâre care prevede „încadrarea localităţii în patru zone în vederea stabilirii impozitelor pe teren, a impozitului pe clădiri, şi alte clădiri”, proiect iniţiat de şeful executivului local.

„Motivaţiile propunerii de modificare a zonării municipiului rezidă din schimbările survenite în ultimii zece ani, atât sub aspect urbanistic, cât şi cel economic, mai exact, corelarea zonării cu modernizarea tramei stradale şi construirea de noi imobile, apariţia unor străzi noi, cum ar fi străzile Comandor Dan Ghica Cucerca, Mihai Horodnic, Emanoil Isopescu, Vladimir Trebici, Dragoş Vicol, Eugen Botezat, Tineretului, Habitat şi Pozenului, extinderea intravilanului din aprobarea Planului Urbanistic General conform HCL 3/2011, derularea proiectului <Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerarea Rădăuţi, precum şi alte elemente urbanistice>”,se arată în raportul de specialitate ataşat proiectului, semnat de şeful serviciului Urbanism – Amenajarea Teritoriului din Primăria Rădăuţi, inginerul Gabriel Flutur.

 

Olărean: Proiectul de hotărâre este reglementat juridic de prevederile Codului Fiscal

Primarul municipiuluiRădăuţi, Aurel Olărean, a precizat că după noua împărţire muncipiul va aveapatru zone, Zona A, care cuprinde circa 70 de străzi, Zona B - cu aproape 20 de străzi, zona C - cu 30 şi zona D - cu aproximativ 20 de străzi. „Proiectul de hotărâre este reglementat juridic de prevederile Codului Fiscal al României, aprobat prin Legea 571/2003. Conform acestuia, impozitul pe teren se stabileşte anual, în sumă fixă pe mp de teren, în mod diferenţiat, în intravilanul localităţilor, pe ranguri de localităţi şi zone, iar în extravilanul acestora, pe ranguri de localităţi şi categorii de folosinţă a terenurilor, pe zone”, a precizat primarul Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de reîmpărţire a municipiului, în patru zone, pentru plata dărilor locale.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect de reîmpărţire a municipiului, în patru zone, pentru plata dărilor locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei