Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate de prevenţie

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au exmatriculat violenţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Proiectului educațional ”Să exmatriculăm violența!”, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava s-a desfășurat, la începutul acestei săptămâni, o activitate de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar.

La manifestare au participat coordonatorul de proiect Ramona Întorsură și colaboratoarea Daniela Iftimi, elevi ai claselor a VI-a și a VII-a şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, subcomisar Ionuț Epureanu.

Acest proiect își propune să vină în sprijinul cadrelor didactice, al elevilor și al părinților acestora în combaterea violenței sub orice formă de manifestare şi prevenirea comportamentului violent al elevilor din școală.

Ca urmare a parteneriatului încheiat cu Poliția Județului Suceava, Ionuţ Epureanu a discutat cu elevii privind formele de violență și cauzele ei, a prezentat unele noțiuni privind legislația și unele cazuri concrete de abateri de la comportamentul dezirabil în societate. În cadrul activității s-au mai desfășurat jocuri de rol, s-au prezentat studii de caz pentru exersarea curajului civil în scopul rezolvării onorabile a oricărei situații conflictuale ivite în societate.

Diseminarea activității s-a realizat prin o expoziții de desene, planșe și sloganuri antiviolență. Cele mai reușite realizări au fost răsplătite prin acordarea unor diplome.

Reprezentanţii şcolii spun că „problema violenței în școală poate și trebuie să devină o temă de reflecție pentru toți cei implicați în actul educațional. Cu atât mai mult cu cât școala dispune de importante surse pentru conceperea unor programe de prevenire a violenței”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au exmatriculat violenţa.
 Vizualizări articol: 2456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au exmatriculat violenţa4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei